Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken in de Formule 1?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken in de F1?

12 mei 2016 om 13:00

Heineken lijkt van plan om miljoenen in de Formule 1 te pompen.

Het gaat om een deal waarbij Heineken in 5 jaar tijd zo'n 150 miljoen dollar gaat investeren.

Heineken flesjes F1
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Heineken racemeisjeHeineken maakt zich op voor een grote Formule 1-deal. De biergigant heeft vergevorderde plannen om de koningsklasse van de autosport te sponsoren. In eerste instantie zou het gaan om reclame langs en op het circuit, maar Heineken zou ook overwegen om geld te steken in een F1-team. 

Bier en autorijden

Binnen Heineken bestonden lange tijd bedenkingen omtrent de relatie bier en autosport. Formule 1 baas Bernie Ecclestone roept fans echter al jaren op om veilig naar huis te rijden. Dat doet hij met de vlaggen langs het circuit waarop staat: 'Bernie says... Think before you drive.' Heineken lijkt de kraan nu toch open te zetten om een graantje te pikken van de PR-machine die Formule 1 heet.

Lees ook

Andere Heineken sponsoring

De Nederlandse biergigant is zeer actief in sponsoring. Zo sponsort Heineken het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en is het in ieder geval t/m het seizoen 2017-2018 sponsor van de UEFA Champions League. Ook James Bond drinkt op zijn tijd een flesje Heineken.

Update

Heineken bevestigt de sponsordeal niet. Heineken speculeert niet over mogelijke toekomstige sponsorcontracten. Dit stelde het bierconcern woensdag tegenover ABM Financial News na mediaberichten over een mogelijke aanstaande grote sponsorovereenkomst van het biermerk voor de Formule 1.