Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken krijgt eigen tulp

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken krijgt eigen tulp

31 maart 2012 om 11:57

Heineken heeft een Goudgeel-witte tulp met rode ster gekweekt. Ehhh, 1april?!

Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Zoeterwoude/ Lisse, 30 maart 2012 - Heineken krijgt een eigen tulp. In het geheim is maanden gewerkt aan een tulp die het goudgele karakter met witte schuimkraag van Heineken bier zo goed mogelijk verbeeldt. Ook is de kweker erin geslaagd de rode Heineken ster in de bloem te verwerken. De tulp krijgt de naam Ellipsus, vernoemd naar het Heineken glas en is in opdracht van Keukenhof gekweekt. Dit weekend zal het eerste exemplaar door Marketing Manager Wim van Meerveld van Keukenhof aan Heineken overhandigd worden. Ook zal een speciaal aangelegd perk met Ellipsus-tulpen in de vorm van een glas Heineken bier worden onthuld. De Ellipsus is voor het publiek te aanschouwen op 21 april tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek.

We waren aangenaam verrast met deze mooie geste van Keukenhof”, zegt Ralph Rijks, Marketing Manager bij Heineken. “Er bestaat al een Alfred Heineken tulp, maar de Ellipsus schijnt echt een goudgele tulp te zijn met een kleine witte baan aan de bovenkant van de bloem. Ik hoorde dat ze zelfs geprobeerd hebben de rode ster erin te verwerken. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat.”

Keukenhof participeert op 21 april in het Bloemencorso van de Bollenstreek met een praalwagen die als thema het EK heeft. Heineken is sponsor van de KNVB en zo kwam men bij Keukenhof uiteindelijk op het idee om een eigen Heineken tulp te laten kweken. “Net als de tulp is Heineken natuurlijk op en top Nederlands maar wereldwijd bekend”, zegt Marketing Manager Wim van Meerveld van Keukenhof. “Daarom vonden wij het eigenlijk wel logisch om zo’n tulp te laten ontwikkelen. Maar bij Keukenhof wilden we het uiteraard alleen doen als we echt een goede weergave van een fijn glas Heineken bier konden creëren. En dat is gelukt zeg ik met trots.”  

Lees ook

Wij vonden de 1 april grap van Heineken in 2011 een stuk leuker. Zelf een leuke 1 april grap uithalen? Kijk op www.1-april.nl om via de telefoon of per sms iemand in de maling te nemen.

Heineken tulp 1april