Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken pakt plastic beker berg aan tijdens festivals

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken pakt plastic beker berg aan tijdens festivals

18 juli 2019 om 16:10

Heineken heeft de ambitie om in Nederland over 10 jaar 100% circulair te zijn met al hun verpakkingsmaterialen. Dit festivalseizoen beginnen zij met het reduceren van de berg plastic afval. 

Heineken Cupholder
Logo Heineken brouwerij
Heineken 0.0 blik en fles

Plastic zee op festivals

Die plastic zee van bekers op festivalterreinen en dansvloeren is ons een doorn in het oog; een beker hoort immers aan je mond en niet op de grond. Alleen al in juli en augustus voorzien we ruim anderhalf miljoen festivalgangers van één of meerdere drankjes. Dit is dus dé plek bij uitstek om verschillende manieren van inzameling en recycling te testen.

Lees ook

Heineken glazen

Heineken cup met relief logoEen eerste stap is dat we alle Heineken bekers op de festivals Defqon.1, Welcome To The Future en Mysteryland van een ‘embossed’ logo zijn voorzien. Oftewel; een gedrukt reliëf van het Heinekenlogo op een beker in plaats van een geprinte variant in kleur. Dat scheelt niet alleen liters inkt, een beker zonder een kleurtje is namelijk ook veel beter en milieuvriendelijker te recyclen.

Heineken kan op deze wijze van het plastic van de gebruikte beker weer een mooie nieuwe beker maken. Een beker van hard plastic die ter plaatse kan worden hergebruikt is natuurlijk beter dan een wegwerpvariant.

Cupholder

De ervaring leert echter dat festivalgangers het vervelend vinden om hun beker lang moeten vasthouden voordat ze ‘m kunnen retourneren. Heineken komt op Milkshake Festival met een handige ‘cupholder’ zodat beide handjes gewoon in de lucht kunnen. Met de cupholder willen we het gemak én het dansplezier vergroten.

Festivalgangers blij omdat de dansvloer niet gedeeld hoeft te worden met duizenden bekertjes. Heineken blij omdat het waardevolle plastic netjes kan worden hergebruikt voor een heerlijke verfrissing. Komende zomer testen de Nederlandse brouwer meerdere manieren van inzamelen en recycling. Medio september wordt beoordeeld welke wijze het beste werkt en wat niet. Heineken houdt je op de hoogte.