Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken wil meer vrouwen in de top

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken wil meer vrouwen in de top

03 december 2009 om 21:15

Afgelopen woensdag presenteerde bierbrouwer Heineken het plan om meer diversiteit in de top de van de organisatie te krijgen.

Heineken wil meer vrouwen in de top

Lees ook

Algemeen directeur Philip de Ridder van Heineken Nederland wil dat over 5 jaar 50 procent meer vrouwen in het management zitten. Op dit moment is 19 procent van de topfuncties binnen Heineken bezet door vrouwen. Deze vrouwen zitten voornamelijk in HR en marketing functies. Op de productie en finance afdeling bestaat het management voornamelijk uit mannen.

De brouwer heeft het Charter Talent naar de Top (initiatief voor meer vrouwen naar de top) ondertekend. Met de handtekening committeert Heineken zich aan de inzet voor een betere mix van vrouwen en mannen in het topmanagement.

Het is vrij apart dat Heineken deze stap nu zet. De commercials van Heineken zijn vooral gericht op mannen. Zie de Heineken reclames op deze pagina. Waarom dan nu juist meer vrouwen in de top? Misschien dat het te maken heeft met een koersveradering van Heineken in zijn geheel. Niet voor niets richt Heineken zich nu met met Jillz speciaal tot de vrouw. Hebben ze nog meer voor ons in petto?

Cookie instellingen