Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken wint bieroorlog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken wint bieroorlog

28 september 2012 om 09:33

Het had wat voeten in de aarde, maar Heineken lijkt nu toch daadwerkelijk de Aziatische bierbrouwer Asia Pacific Breweries (APB) over te nemen.

Heineken Tiger
Heineken met S tijdens jubileum in 2017
Heineken Experience

Heineken kan de fabrikant van het Aziatische Tiger Beer, Asia Pacific Breweries (APB) overnemen. Daarmee zet de bierbrouwer een grote stap in de belangrijke Aziatische markt. APB heeft brouwerijen in veertien landen. Het maakt onder meer Bintang in Indonesië en Anchor in China, Zuid-Oost-Azië en Sri Lanka.

Lees ook

Heineken had zich door verscheidene strategische overeenkomsten de afgelopen weken al bijna verzekerd van een positieve uitkomst. Heineken had al ruim 46 procent in handen van APB en kocht deze week de 8,6 procent van Kindest Place. Om APB over te nemen, heeft de bierbrouwer het aandelenpakket van het Singaporese Fraser & Neave nodig. De aandeelhouders van Fraser & Neave hebben vanochtend toestemming gegeven om het 40-procentsbelang in APB te verkopen aan Heineken.

Het bod van Heineken op APB bedraagt 53 Singaporese dollar per aandeel, wat neerkomt op 3,6 miljard euro. Dit is 0,3 miljard euro meer dan Heineken oorspronkelijk had geboden.

Cookie instellingen