Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heinken: Vrouwen moeten meer bier drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heinken: Vrouwen moeten meer bier drinken

16 april 2007 om 10:39

Bierfabrikant Heineken wil de bierverkoop aan vrouwen de komende tien jaar verdrievoudigen. De brouwer zal daarom de komende tijd steeds meer innovaties introduceren die rekening houden met de aspecten van bier, die vrouwen ervan weerhouden om het gerstenat te drinken.

Heinken: Vrouwen moeten meer bier drinken

Uit marktonderzoek blijkt dat veel vrouwen bier maar bitter vinden en dat ook de geur ze niet bevalt. Ook denken ze dat het hun imago schaadt en dat ze er dik van worden. 'Heineken heeft nooit serieus deze factoren aangepakt die bier voor vrouwen onaantrekkelijk maakt', aldus directeur marketing Herwin van den Berg in NRC Next.

Momenteel drinkt 15 procent van de vrouwen bier. Dat moet binnen nu en tien jaar naar 45 procent. Eén van de biertjes waar Heineken op dit gebied succes mee heeft gehad, is Wieckse Rosé, een fris licht en zoet biertje.

'Maar', zo zegt een woordvoerder van Heineken, 'we zullen nooit iets aanprijzen als vrouwenbier'. Een ander voorbeeld is Heineken Extra Cold: Dat doet iets met je smaakpapillen, waardoor het bier als minder bitter wordt ervaren. Behalve met nieuwe biersoorten wil Heineken ook met andere reclame de bierverkoop aan vrouwen vergroten.

Cookie instellingen