Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het is weer lente en dus tijd voor lentebier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het is weer lente en dus tijd voor lentebier

21 maart 2007 om 09:34

Het is vandaag woensdag 21 maart en dus weer lente! Voor veel bierbrouwers in dit land aanleiding op die dag de traditionele Lente- of Meibock te presenteren.

bierbrouwers

Bij Hertog Jan staat de Lentebock tot 21 juni in de schijnwerpers op de Flextap. Het neemt hiermee de plaats in van het zware Grand Prestige die de afgelopen maanden deze wisseltap vulde.

Lees ook

De vorig jaar succesvol geïntroduceerde Springbock van Bavaria kan vanaf volgende week ook weer gedronken worden. Het smaakprofiel is onveranderd: een fris bokbier met een vleugje lente. Door de toevoeging van koriander en anijs heeft het bier een energiek en robuust karakter. Een bokbier van hoge gisting met een eigen, krachtige smaak.

Van de grote brouwers komt Grolsch traditioneel weer met een Lentebok, verder wordt ook de Brand Meibock weer gebrouwen. Exclusief voor de horeca, want niet op fles verkrijgbaar. Ook andere CBK-brouwers als Lindeboom, Budels en Alfa introduceren rond deze tijd hun lentebier.

Wie een groot scala aan meibokken wil proeven komt op zaterdag 12 mei naar Brouwerij De Prael in Amsterdam. Van 13:00 uur - 20:00 uur vindt hier het tiende PINT Meibockfestival plaats.

Natuurlijk zijn er talloze lentebok bieren in de aanbieding. Dus betaal er niet teveel voor en check de bier aanbiedingen!

Cookie instellingen