Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het oudste bestaande speciaal bier van Nederland viert feest

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het oudste bestaande speciaal bier van Nederland viert feest

17 april 2014 om 15:30

In 1949 werd het voor het eerst gebrouwen. Inmiddels is Imperator het oudste bestaande speciaal bier van Nederland. 22 april viert Brand Imperator zijn 65ste verjaardag.

Het oudste bestaande speciaal bier van Nederland viert feest
Brand Imperator
Brand Imperator Logo

Speciaal voor dit feest leveren paard en wagen die middag om 16.00 uur een fust Imperator af bij café De Bonte Koe in Purmerend. Huub en Linda Arents vieren op die dag namelijk ook hun 10-jarig jubileum als eigenaren van Brand Proeflokaal De Bonte Koe.

Lees ook

Brand Imperator

In 1949 werd in Wijlre het eerste Brand Imperator gebrouwen. Het amberkleurig bier wordt gebrouwen als een ondergistend bockbier, maar is net een tikkeltje milder. Zijn rijke, krachtige smaak dankt Imperator aan een volle blend van gebrande moutsoorten. Een prettige, lichte hopbitterheid, afkomstig van de aromatische hop uit het Duitse Hallertau zorgt dat de krachtige smaak beteugeld wordt. Aanvankelijk was Brand Imperator alleen in het najaar in fusten verkrijgbaar. In februari 1986 kwam hiertegen vanuit Maastricht een protestgroep in actie. Hun motto: 'Maak geine flater, oet de kraon d'r Imperator'  Sindsdien is Brand Imperator jaarrond zowel in fles als fust verkrijgbaar.

Trots

Huub Arents is een liefhebber van Brand Imperator. Huub: ‘Vroeger, toen ik nog niet de eigenaar was, liep ik vaak bij De Bonte Koe binnen voor een glas Brand Imperator. Ik ben dan ook trots dat de 65ste verjaardag van Imperator bij Linda en mij gevierd wordt. Dat dit samenvalt met ons 10-jarig jubileum maakt het nog specialer.’

Gastvrij en huiselijk

Café De Bonte Koe staat al drie jaar in de top 3 van de Café Top 100 van Misset Horeca. Gastvrijheid wordt hier met een hoofdletter geschreven en dat merkt iedereen die hier binnenkomt. Je voelt je onmiddellijk op je gemak. Om de huiselijkheid nog eens extra te verhogen staat er elke zaterdagmiddag een grote pan soep voor de gasten klaar. Hoewel er uit de 16 tapkranen naast Brand ook andere bieren stromen en De Bonte Koe ook Kalverliefde, hun eigen huisbier, schenkt, heeft Huub een grote passie voor de bieren van Brand. Achter in de zaak heeft hij een 5 meter lange kast met een verzameling Brandspullen. ‘Mijn eigen Brandmuseum’, grapt hij. Ook op 240 kilometer van Wijlre is in Purmerend het Brandgeveul voelbaar aanwezig.

Cookie instellingen