Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het perfecte glas voor stout bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het perfecte glas voor stout bier

11 april 2014 om 13:00

De meeste bieren smaken altijd goed, maar een echte bier kenner weet dat elk bier uit het juiste glas gedronken moet worden.

Een Duitse producent heeft het perfecte glas ontworpen om stout uit te drinken!

 

Stout glas

Het perfecte glas

In de meeste gevallen worden stout bieren uit een groot pint glas gedronken, bijvoorbeeld de wereldbekende stout Guinness. De Duitse producent Spiegelau was er zeker van dat het beter kon en ontwikkelde in samenwerking met twee Amerikaanse brouwerijen die beiden stout brouwen, Left Hand Brewing Company en Rogue Ales, een speciaal glas.

Tijdens het ontwerpen van het glas werd er rekening gehouden met verschillende factoren: De vormen van het glas, de omtrek van de boven-en onderkant en de hoek waarin de rand zich buigt. Na maanden ontwerpen en proeven hebben de brouwers uiteindelijk uit 8 glazen unaniem gekozen voor hun favoriete op maat gemaakte glas.

Lees ook

De smalle opening zorgt ervoor dat klassieke aroma's die je in stout terugvindt, zoals chocolade en koffie, beter tot hun recht komen. Om er voor te zorgen dat de schuimkraag langer blijft staan tijdens het drinken van het bier zit er een golvende vorm in het midden.

Verkrijgbaar

Op dit moment zijn de glazen verkrijgbaar bij bol. De glazen kosten €13,95 en worden verkocht in set van twee glazen. Als je eenmaal zo'n glas in bezit hebt, heb je en ideaal excuus om meer bier te drinken!

In het filmpje hier onder vertellen de brouwers over het glas.

Cookie instellingen