Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hogere accijns speciaalbier Engeland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hogere accijns speciaalbier Engeland

24 februari 2011 om 13:56

De Britse regering wil de accijns op speciaalbieren verhogen om zo overmatig drankmisbruik aan te pakken. Het gaat om bieren die een hoger alcoholpercentage hebben dan 7,5 procent.

bierschuim

De heerlijke Belgische bieren als La Chouffe, Karmeliet, Duvel, Westmalle Tripel en Rochefort dreigen flink duurder worden voor de Britten. Met een accijnsverhoging op sterke bieren hoopt de Britse regering het overmatig drankmisbruik in te dijken. 'Belgische speciaalbieren worden ten onrechte het slachtoffer', zegt kenner Geert Van Lierde."Een nobel streven, maar Belgische speciaalbieren zijn dan ten onrechte het slachtoffer."

Lees ook

De regering-Cameron is van plan alle bieren met een hoger alcoholgehalte dan 7,5 volumeprocent zwaarder te belasten. 'Engelsen kennen de wife beater beers: goedkope, maar sterke bieren waarvan de mannen zo agressief worden dat ze hun vrouwen gaan slaan. Ze hebben gemakkelijk 8 tot 10 volumeprocent alcohol en gaan naar binnen als een pintje', weet Geert Van Lierde. Zo wordt Stella Artois smalend een wife-beater genoemd, omdat het relatief hoge alcoholpercentage ten opzichte van de lokale bieren sneller tot dronkenschap en agressiviteit zou leiden. AB InBev counterde dat negatieve imago met de introductie van een variant met een lager alcoholpercentage.

Op 23 maart geeft de Britse regering meer uitleg over de maatregel. Als het tegenzit voor de Britten dan worden de lekkere biertjes een stuk duurder en zal het goedkope bier met een laag alcoholpercentage meer gedronken gaan worden. Hopelijk gaat de maatregel niet door, en hoort de Nederlandse regering er niks van. Stil houden dus verder...

Cookie instellingen