Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoop bier ter gelegenheid van Sint-intocht | Zaandijk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoop brouwt speciaal bier: De Zaanse Schoen

01 november 2018 om 14:56

Hoop Bier brouwt een speciaal bier ter gelegenheid van de Sinterklaas intocht in Zaandijk. De Zaanse Schoen is een donkere porter met chocola- en mokkatonen.

Hoop Zaanse Schoen bier
Hoop bier
Brouwerij Hoop Restaurant

Intocht Sinterklaas 2018

De intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Op 17 november komt Sinterklaas aan in Zaandijk, daarna gaat hij te paard naar de Zaanse Schans. Reden voor Brouwerij Hoop om een speciaalbier te brouwen voor de Sint: ‘De Zaanse Schoen’.

De Sint en zijn pietermannen landen met de stoomboot bijna letterlijk in de voortuin van Brouwerij Hoop. Wellicht komen ze na afloop van de intocht een glas ‘Zaanse Schoen’ proeven. 

Nieuw speciaalbier met vleugje chocolade

Hoop Zaanse Schoen Chocolate Porter flesje ‘De Zaanse Schoen’ van Hoop Bier is gebaseerd op het Hoop Chocolate Porter bier. Het is een beproefd recept, vorig jaar winnaar van diverse prijzen, waaronder die van ‘Beste Bier van Noord-Holland’ in de categorie lichte bieren. 

Lees ook

De lancering van dit Zaanse cadeau van ‘vloeibare chocolade’ geschiedt op zaterdag 17 november. Iedereen van boven de 18 jaar wordt uitgenodigd de brouwerij te bezoeken en dit bijzondere bier - tegen een introductieprijs te proeven.

Chocolade en de Zaanstreek

Dat uitgerekend Hoop als Zaanse brouwer met deze Chocolate Porter komt is geen toeval. Nergens wordt namelijk zoveel cacao verwerkt als in de Zaanstreek. De lucht is er vaak zwoel van! De combinatie Sinterklaas - Chocola - Zaanstreek is dus een eenvoudig abc’tje. 

De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. De prettige combinatie van zoet en bitter werkt heel goed, zeker ook bij veel winterse gerechten of desserts.

Het bier is te verkrijgen bij een aantal grotere retailers alsmede diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek zelf. Uiteraard staat het bier op de tap bij ons proeflokaal bij de brouwerij.