Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoop | Bierbrouwerij in Zaandijk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop is een bierbrouwerij uit Zaandijk (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 22 bieren in het assortiment.

Brouwerij Hoop Restaurant
Brouwerij Hoop buiten
Hoop bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop heeft 22 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hoop!
 • Hoop Winter warming Chocolate Porter - Porter - 6%

  De Chocolate Porter van Brouwerij hoop heeft de volgende karakteristieken: - Geur: Rozijnen, cacao, tonen van mokka, vleugje zilt - Smaak: Vol en rond, licht zoet, geur komt versterkt terug in smaak, vleugje drop, noten en geroosterd brood. - Nasmaak: Droog, lichtroosterig mout smaak

 • Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf - Quadrupel - 9%

  Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf heeft een frisse en bittere smaak. Het aroma van dit bier is voor het grootste gedeelte toffee.

 • HOOP Hula Hula Non IPA 0.3% - Alcoholarm - 0,3%

  De naam van dit alcoholarme bier zegt het eigenlijk al: 'tropical'. Wanneer je dit speciaalbier opent en de eerste slok neemt ruik en proef je allemaal fruit. In het bier zitten onder andere mango en ananas verwerkt om het een tropische smaak te geven. Bitterheid heeft dit bier nauwelijks. Al die fruitige hopsmaken en de gebruikte haver die net even een beetje extra body aan het bier geeft, zorgen ervoor dat je de alcohol niet mist.

 • Sweet Spring Bock - Bock - 6,6%

  Sweet Spring Bock heeft een frisse smaak door het toegevoegde sweet grass (ook wel bisongras genoemd). Door het sweet grass krijgt de wodka in het bier een zachte smaak en een touch van vanille en toffee.

 • Hoop Bleke Nelis - Blond - 4,9%

  Bleke Nelis van Brouwerij Hoop is een moutig, lichtfruitig Blond bier met een Duitse en Amerikaanse 'hop-kick'.

 • HOOP Mon Cherry - Fruit - 4,1%

  Mon Cherry is een zomers bier waar je op slag een goed humeur van krijgt. Het is een charmant, fris, karaktervol kersenbier van 4,1%. Gebrouwen met duurzame gerst, verfijnde hopvariëteiten en die geheimzinnige maar onmisbare component gist. En niet te vergeten: vers fruit. 

 • Hoop Kaper - India Pale Ale - 6,4%

  Een milde, niet al te bittere, goed doordrinkbare East Coast IPA met moderne hopsoorten. Met een perzik, abrikoosachtige nasmaak.

 • Hoop Zaanse Schoen - Porter - 6%

  Deze Porter van Hoop Bier heeft een lichtroosterige smaak met een chocolade- en mokkakarakter afkomstig van handgeroosterde cacaonibs en Engelse moutsoorten. Lekker met stoofvlees, pittige kaas en... chocolade!

Achtergrond informatie

In mei 2016 werd Brouwerij ‘HOOP’ in Zaandijk geopend. In een gebied dat historisch bol staat van de ontwikkeling en productie van eten en drinken mocht een ambachtelijke bierbrouwer uiteraard niet ontbreken.

Het geheel wordt momenteel gebouwd in een woongebied waar ook veel Zaanse beleving is en dus ook de nodige toeristen komen.

Brouwerij en proeflokaal 

De brouwerij, het bier en alles er omheen krijgt een sterk Zaans historische lading en wordt verder uitgebreid met een proeflokaal annex restaurant, incl. twee terrassen. Tot slot wordt er een winkel geopend in het zelfde pand, waar uiteenlopende Zaanse en regionale producten, zoals kazen, worst, etc. op smaak zullen worden gekoppeld aan de diverse bieren (food pairing).

Lees ook

Uiteraard organiseren zij voor hun gasten tours en proeverijen, alles onder deskundige leiding.

Hotspot in Zaandijk

Al met al wordt dit een gegarandeerde hotspot voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Doelstelling van Brouwerij HOOP is om uit te groeien tot een professionele en hoogkwalitatieve brouwerij met internationale ambities. 

Brouwerij Hoop in het nieuws