Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop is een bierbrouwerij uit Zaandijk (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 13 bieren in het assortiment.

Hoop bier
Chocolate Porter van Brouwerij Hoop uitgeschonken
Hoop 525 Zaandijks Blond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hoop


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hoop!
 • Hoop 1862 - Pils - 4,5%

  Complex maar subtiel mengsel van kruiden en milde citrus met bloesem geuren. Wordt meer peper-achtig in de smaak en eindigt citrus fruitig en iets groene thee-achtig. Makkelijk te drinken maar absoluut niet saai. 1862 is een dry-hopped pilsener. 

 • Hoop Awesome Autumn Rum Bock - Herfstbok - 6,9%

  Je proeft allerlei dingen in dit bijzondere herfst bier. Hij zit vol van smaak met: karamel, vanille en een hint van rum. Aan dit biertje proef je ook zeker dat hij licht gekruid is. De nasmaak bij het bockbier is vooral zoetig en merk je ook dat hij licht gekruid is. Dit kruidige blijft redelijk lang hangen.

 • Hoop Bleke Nelis - Blond - 4,9%

  Bleke Nelis van Brouwerij Hoop is een moutig, lichtfruitig Blond bier met een Duitse en Amerikaanse 'hop-kick'.

 • Hoop Kaper - India Pale Ale - 6,4%

  Een milde, niet al te bittere, goed doordrinkbare East Coast IPA met moderne hopsoorten. Met een perzik, abrikoosachtige nasmaak.

 • Hoop Oudt Heijn 525 - Porter - 9,2%

  Oudt Heijn 525 heeft een port-achtige, zoete smaak. Het is een licht-bitter bier, vol van smaak. Deze jubileum-editie is gebrouwen op basis van Oudt Heijn & Syn Wyf van Brouwerij Hoop.

 • Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf - Quadrupel - 9%

  Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf heeft een frisse en bittere smaak. Het aroma van dit bier is voor het grootste gedeelte toffee.

 • Hoop Spring Spring Bock - Lentebok - 6,6%

  Bij de Hoop Spring Spring Bock hoef je geen zoetigheid te verwachten. Het bier heeft namelijk een frisse en droge smaak met een citrus-achtige toon. In de verte proef je de groene paprika en bergamot.

 • Hoop Summer Session - India Pale Ale - 5%

  Door het tropische fruit geeft het ook vlagen van zoetigheid. Maar desondanks heeft het bier het kenmerkende IPA bittertje met een fijne frisse tintel op de tong. Een licht bitter bier wat zoet van smaak is. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In mei 2016 werd Brouwerij ‘HOOP’ in Zaandijk geopend. In een gebied dat historisch bol staat van de ontwikkeling en productie van eten en drinken mocht een ambachtelijke bierbrouwer uiteraard niet ontbreken.

Het geheel wordt momenteel gebouwd in een woongebied waar ook veel Zaanse beleving is en dus ook de nodige toeristen komen.

Brouwerij en proeflokaal 

De brouwerij, het bier en alles er omheen krijgt een sterk Zaans historische lading en wordt verder uitgebreid met een proeflokaal annex restaurant, incl. twee terrassen. Tot slot wordt er een winkel geopend in het zelfde pand, waar uiteenlopende Zaanse en regionale producten, zoals kazen, worst, etc. op smaak zullen worden gekoppeld aan de diverse bieren (food pairing).

Lees ook

Uiteraard organiseren zij voor hun gasten tours en proeverijen, alles onder deskundige leiding.

Hotspot in Zaandijk

Al met al wordt dit een gegarandeerde hotspot voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Doelstelling van Brouwerij HOOP is om uit te groeien tot een professionele en hoogkwalitatieve brouwerij met internationale ambities. 

Naast brouwerij Hoop maakt ook Brouwerij Breugem gebruik van de faciliteiten, waaronder de brouwinstallatie. Deze heeft een capaciteit van rond de miljoen liter bier per jaar!

Brouwerij Hoop in het nieuws