Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoop | Bierbrouwerij in Zaandijk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop is een bierbrouwerij uit Zaandijk (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 22 bieren in het assortiment.

Brouwerij Hoop Restaurant
Brouwerij Hoop buiten
Hoop bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop heeft 22 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hoop!
 • HOOP Spaansch Benauwd - Gerstewijn - 10%

  Spaansch Benauwd is een fruitige en kruidige gerstewijn die vol van smaak is. De toegevoegde rogge zorgt voor de aangename kruidigheid en de Bramling Cross voor de fruitige toon.

 • HOOP Pride Ale - Blond - 4,1%

  Pride Ale is een verfrissend blond bier met de smaak van sinaasappel. Het bier smaakt het best als je het ijskoud serveert met een sinaasappel of limoen partje in de fles en het direct uit het flesje drinkt. 

 • HOOP Anker Session Weizen - Weizen - 3,4%

  Anker Session Weizen heeft tonen van kruisbes, peren en citroengras en een karakteristiek aroma van banaan en kruidnagel. Hierdoor is dit speciaalbier een licht en fris bier.

 • Hoop Bleke Nelis - Blond - 4,9%

  Bleke Nelis van Brouwerij Hoop is een moutig, lichtfruitig Blond bier met een Duitse en Amerikaanse 'hop-kick'.

 • HOOP Hula Hula Non IPA 0.3% - Alcoholarm - 0,3%

  De naam van dit alcoholarme bier zegt het eigenlijk al: 'tropical'. Wanneer je dit speciaalbier opent en de eerste slok neemt ruik en proef je allemaal fruit. In het bier zitten onder andere mango en ananas verwerkt om het een tropische smaak te geven. Bitterheid heeft dit bier nauwelijks. Al die fruitige hopsmaken en de gebruikte haver die net even een beetje extra body aan het bier geeft, zorgen ervoor dat je de alcohol niet mist.

 • Hoop Zaanse Cacao Porter - Porter - 6%

  De Zaanse Cacao Porter van Brouwerij hoop heeft de volgende karakteristieken: - Geur: Rozijnen, cacao, tonen van mokka, vleugje zilt - Smaak: Vol en rond, licht zoet, geur komt versterkt terug in smaak, vleugje drop, noten en geroosterd brood. - Nasmaak: Droog, lichtroosterig mout smaak

 • Hoop De Echte Zaanse Mosterd Tripel - Tripel - 8%

  De klassieke Belgische Tripel is de basis voor speciaalbier. Tijdens het brouwproces is er echte Zaanse mosterd toegevoegd aan het bier. De smaak van de Tripel en de pittige / zurige smaak van de mosterd levert een unieke smaakbeleving op voor de drinker. 

 • HOOP Queen Bee - Blond - 5,5%

  Queen Bee is in de basis een droog blond bier, mintachtig en houtachtig met een subtiele zoetheid dankzij de komeet hop en lindehoning.

Achtergrond informatie

In mei 2016 werd Brouwerij ‘HOOP’ in Zaandijk geopend. In een gebied dat historisch bol staat van de ontwikkeling en productie van eten en drinken mocht een ambachtelijke bierbrouwer uiteraard niet ontbreken.

Het geheel wordt momenteel gebouwd in een woongebied waar ook veel Zaanse beleving is en dus ook de nodige toeristen komen.

Brouwerij en proeflokaal 

De brouwerij, het bier en alles er omheen krijgt een sterk Zaans historische lading en wordt verder uitgebreid met een proeflokaal annex restaurant, incl. twee terrassen. Tot slot wordt er een winkel geopend in het zelfde pand, waar uiteenlopende Zaanse en regionale producten, zoals kazen, worst, etc. op smaak zullen worden gekoppeld aan de diverse bieren (food pairing).

Lees ook

Uiteraard organiseren zij voor hun gasten tours en proeverijen, alles onder deskundige leiding.

Hotspot in Zaandijk

Al met al wordt dit een gegarandeerde hotspot voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Doelstelling van Brouwerij HOOP is om uit te groeien tot een professionele en hoogkwalitatieve brouwerij met internationale ambities. 

In de brouwerij van Hoop kan jaarlijks maar liefst rond de miljoen liter bier geproduceerd worden. 

Brouwerij Hoop in het nieuws

Cookie instellingen