Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop is een bierbrouwerij uit Zaandijk (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 14 bieren in het assortiment.

Hoop bier
Brouwerij Hoop
Hoop 1862 in een glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hoop

Van Brouwerij Hoop zijn er in totaal 14 bieren bekend waar je meer informatie over kunt bekijken.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hoop!
 • Hoop Kaper - India Pale Ale - 6,4%

  Een milde, niet al te bittere, goed doordrinkbare East Coast IPA met moderne hopsoorten. Met een perzik, abrikoosachtige nasmaak.

 • Hoop Winter warming Chocolate Porter - Porter - 6%

  De Chocolate Porter van Brouwerij hoop heeft de volgende karakteristieken: - Geur: Rozijnen, cacao, tonen van mokka, vleugje zilt - Smaak: Vol en rond, licht zoet, geur komt versterkt terug in smaak, vleugje drop, noten en geroosterd brood. - Nasmaak: Droog, lichtroosterig mout smaak

 • Sweet Spring Bock - Bock - 6,6%

  Sweet Spring Bock heeft een frisse smaak door het toegevoegde sweet grass (ook wel bisongras genoemd). Door het sweet grass krijgt de wodka in het bier een zachte smaak en een touch van vanille en toffee.

 • Hoop Spring Spring Bock - Lentebok - 6,6%

  Bij de Hoop Spring Spring Bock hoef je geen zoetigheid te verwachten. Het bier heeft namelijk een frisse en droge smaak met een citrus-achtige toon. In de verte proef je de groene paprika en bergamot.

 • Hoop Bleke Nelis - Blond - 4,9%

  Bleke Nelis van Brouwerij Hoop is een moutig, lichtfruitig Blond bier met een Duitse en Amerikaanse 'hop-kick'.

 • Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf - Quadrupel - 9%

  Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf heeft een frisse en bittere smaak. Het aroma van dit bier is voor het grootste gedeelte toffee.

 • Zaandijks 525 Blond - Blond - 5,3%

  Zaandijks 525 Blond is een lekker droog en dorstlessend bier. Dit speciaalbier bevat 5,25% alcohol.

 • Hoop Summer Session - India Pale Ale - 5%

  Door het tropische fruit geeft het ook vlagen van zoetigheid. Maar desondanks heeft het bier het kenmerkende IPA bittertje met een fijne frisse tintel op de tong. Een licht bitter bier wat zoet van smaak is. 

Achtergrond informatie

In mei 2016 werd Brouwerij ‘HOOP’ in Zaandijk geopend. In een gebied dat historisch bol staat van de ontwikkeling en productie van eten en drinken mocht een ambachtelijke bierbrouwer uiteraard niet ontbreken.

Het geheel wordt momenteel gebouwd in een woongebied waar ook veel Zaanse beleving is en dus ook de nodige toeristen komen.

Brouwerij en proeflokaal 

De brouwerij, het bier en alles er omheen krijgt een sterk Zaans historische lading en wordt verder uitgebreid met een proeflokaal annex restaurant, incl. twee terrassen. Tot slot wordt er een winkel geopend in het zelfde pand, waar uiteenlopende Zaanse en regionale producten, zoals kazen, worst, etc. op smaak zullen worden gekoppeld aan de diverse bieren (food pairing).

Lees ook

Uiteraard organiseren zij voor hun gasten tours en proeverijen, alles onder deskundige leiding.

Hotspot in Zaandijk

Al met al wordt dit een gegarandeerde hotspot voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Doelstelling van Brouwerij HOOP is om uit te groeien tot een professionele en hoogkwalitatieve brouwerij met internationale ambities. 

Naast brouwerij Hoop maakt ook Brouwerij Breugem gebruik van de faciliteiten, waaronder de brouwinstallatie. Deze heeft een capaciteit van rond de miljoen liter bier per jaar!

Brouwerij Hoop in het nieuws