Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hopmuseum heeft plannen voor een grote \'biermuur\'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hopmuseum heeft plannen voor een grote 'biermuur'

30 januari 2013 om 14:26

Het Hopmuseum in België ziet het wel zitten om een grote vitrine aan te schaffen. En niet zomaar een vitrine, maar dit wordt er één met meer dan 1.400 verschillende bieren. 

Hopmuseum plannen voor een grote 'biermuur'

Er zijn momenteel 2.740 verschillende soorten Belgische bieren. Sofie Adriaen en Peter Cleenewerck, van het Hopmuseum, zijn bezig die allemaal te verzamelen. Ze proberen van deze vitrine een grote trekpleister te maken.

Etiketten

De biermarkt evolueert geregeld en ze zullen daarom hun 'biermuur' moeten blijven aanpassen. Hij zal er uit komen te zien als een grote vitrine, waar alle bieren uit België in staan. De etiketbieren die voor speciale gelegenheden worden gebrouwen, vallen daarbuiten. Uiteraard komen de bieren met het Belgische Hop-logo wel in het bijzonder te staan.

Lees ook

Bij elk bier komt een beschrijving te staan met uitleg over het desbetreffende bier. Ook zullen speciale bieren extra worden belicht, zoals carnavalsbieren in de carnavals periode en biologische en fruitige bieren.

Trekpleister 

Het is de bedoeling dat de muur van zo'n 2 meter hoog vóór het nieuwe toeristische seizoen klaar is. Er word verwacht dat de kast een grote trekpleister wordt. Vorig jaar kwamen er 17.593 bezoekers naar het museum.

Voor meer informatie van het Hopmuseum, ga naar: www.hopmuseum.be.

Cookie instellingen