Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jonge Duitse automobilisten mogen niks meer drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jonge Duitse automobilisten mogen niks meer drinken

03 augustus 2007 om 11:57

Duitse automobilisten jonger dan 21 jaar mogen helemaal geen alcohol meer op hebben. Maar misschien zou het verstandig zijn om het verbod uit te breiden naar een grotere groep aangezien een 57 jarige vrouw met 5,58 promille alcohol in haar bloed werd betrapt.

Jonge Duitse automobilisten mogen niks meer drinken

Vanaf afgelopen woensdag mogen Duitse automobilisten jonger dan 21 jaar geen enkel biertje of andere alcoholische dranken meer drinken. De Duitse verzekeringen zijn blij, maar ze willen een absoluut alcoholverbod tot de 25e verjaardag, aldus hun koepel Gesamtverband der deutschen Versicherungswirtschaft (GDV) dinsdag in Berlijn. De leeftijdsgroep tussen 21 en 25 jaar veroorzaakt relatief meer ongelukken met gewonden of doden dan de jongeren tussen de 18 en 20.

Lees ook

Maar waarom wordt dit verbod eigenlijk niet uitgereid naar elke leeftijdsgroep? De Duitse politie heeft namelijk een vrouw opgepakt die in haar auto rondreed met maar liefst 5,58 (!) promille alcohol in haar bloed had. De 57-jarige vrouw had zo veel gedronken dat ze tegen een tuinhek aanreed. Haar dolle rit eindigde aan een tankstation, waar de politie haar staande hield. De politie vroeg de vrouw een alcoholtest af te leggen. Omdat het promillage alcohol in haar bloed zo hoog was, werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Net zoals in Nederland mag je tot 0,5 promille alcohol nog rijden, maar 5,58 is toch ietsjes teveel....

Heb jij weleens met drank op achter het stuur gezeten? Stem op de poll, klik hier.
 

Cookie instellingen