Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen Bokbier opnieuw Lekkerste Bockbier van Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen Bokbier twee jaar op rij Lekkerste Bockbier van Nederland

24 oktober 2023 om 15:01

Jopen Bokbier is voor het het tweede jaar op rij verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Een mooie waardering voor de craft bier brouwerij uit Haarlem.

Jopen bokbier opnieuw beste bockbier van Nederland
Jopen logo
Vrouwen met Jopen Bier

Beste standaard Bockbier

Jopen bokbier is tot beste bockbier van nederland 2022 en 2023 verkozen Het Bokbier van craft bier brouwerij Jopen uit Haarlem is voor het tweede jaar op rij verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Bij de verkiezing hebben zo'n 160 proevers 52 bockbieren geproefd en beoordeeld op smaak, in twee categorieën. In de categorie Standaard Bockbier (<7%) werd het Jopen Bokbier als lekkerste beoordeeld.

Unieke 4 granen bok

Het Jopen Bokbier is uniek omdat het is gebrouwen met vier verschillende granen. Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is geroosterde roggemout toegevoegd. Dit geef het smaakvolle bier volle, geroosterde en fruitige tonen die in veel andere bockbieren niet aanwezig zijn. De gebrande bitterheid doet denken aan pure chocolade en rood fruit.

Lees ook

Het Lekkerste Bockbier van Nederland

Sinds 2001 wordt er door de organisatie "Het Lekkerste Bockbier van Nederland" een blindproeverij georganiseerd om te bepalen wat dat jaar het lekkerste bockbier van Nederland is. Dit jaar proefden zo'n 160 liefhebbers 52 verschillende bockbieren in twee categorieën; Standaard Bockbier (onder de 7% alcohol) en Zwaar Bockbier (boven de 7%). In de categorie Standaard Bockbier is Jopen Bokbier net als vorig jaar de winnaar.

"Het was al fantastisch om vorig jaar te winnen", aldus Michel Ordeman, oprichter van Brouwerij Jopen. "Maar om twee jaar op rij tot lekkerste te worden verkozen is al helemaal geweldig en een enorm compliment voor ons hele brouwteam."

In de zware categorie won Belvedère Bock van Brouwerij de Gekroonde Merlet. Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.lekkerstebockbier.nl.

Cookie instellingen