Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen scoort tijdens Meininger's Craft Beer Awards

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen scoort tijdens Meininger's Craft Beer Awards

29 juli 2020 om 14:35

Jopen Bier heeft tijdens de prestigieuze Meininger's Craft Beer Awards drie prijzen in de wacht gesleept. De glutenvrije IPA Hop Zij Met ons werd zelfs bekroond als IPA van het jaar. Daarnaast was er platinum voor Jopen Jacobus Pale Ale en Jopen Mooie Nel IPA sleepte goud binnen.

Jopen Bier in de prijzen tijdens Meininger Craft Beer Awards 2020
Goud voor Mooie Nel tijdens Meiningers 2020
jopen jacobus rpa

IPA van het jaar

Uit 222 craft bier winnaars werd Jopen Hop Zij Met Ons verkozen tot ‘IPA des Jahres’. In april jongstleden ging de IPA er tijdens de Dutch Beer Challenge met het goud vandoor. Algemeen directeur van Jopen, Michel Ordeman, reageert op het nieuws. "We zijn enorm trots dat ons harde werken is beloond en dat we wederom hoog hebben gescoord in de hop-forward categorie. Met als kers op de taart de bekroning tot 'IPA van het jaar' voor Nederland's eerste glutenvrije IPA!"

Officieel keurmerk Nederlandse Coeliakie Vereniging

IPA van het Jaar De 'IPA des Jahres' wordt gebrouwen met Simcoe, Columbus en Mosaic hop. Naast tonen van dennen, tropisch fruit en citrus proef je een stevig bittertje. Speciaal voor bierdrinkers met een glutenintolerantie heeft Jopen de IPA glutenvrij gemaakt. Tijdens het brouwen wordt het middel Brewers Clarex toegevoegd wat ervoor zorgt dat de eiwitten, waar mensen met glutenintolerantie gevoelig voor zijn, kapot worden geknipt. De IPA heeft het officiële keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Lees ook

Hop-forward awards

Naast goud voor Mooie Nel IPA, viel Jacobus Pale Ale voor het tweede jaar op rij in de prijzen. De Amerikaanse stijl Pale Ale werd wederom bekroond met platinum. Ook dit bier werd tijdens de Dutch Beer Challenge bekroond met goud. De Pale Ale is fruitig bitter door de Amerikaanse hopsoorten met een kruidige, karaktervolle ondertoon van de roggemout.

Voor de zevende editie van de Meininger’s International Craft Beer Award beoordeelde de internationale jury, bestaande uit 45 bierexperts, 900 craft bieren.

Mooie Nel en Jacobus scoren tijdens Meiningers 2020

Cookie instellingen