Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierhistorie Delft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierhistorie Delft

Bierhistorie Delft was een bierbrouwerij uit Delft (Nederland). Deze brouwerij had 5 bieren in het assortiment.

Bierhistorie Delft
Zoen van Delft logo
Midden Delfland Tripel

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Bierhistorie Delft doet meer dan alleen bier brouwen. Zoals de naam al een beetje verklapt weten ze ook een heleboel over de bierhistorie van Delft! Bierhistorie Delft organiseert ook Bierhistorische rondwandelingen en proeverijen. 

Lees ook

De oprichting

Bierhistorie Delft is opgericht op 22 maart 2007 naar het verschijnen van het boek Delft stad met een vergeten bierhistorie. Bierhistorie Delft heeft als doel om van Delft weer een bierstad te maken, net als Delft de grootste bierstad van Holland was tussen 1500 - 1650. Dat doen we doormiddel van Bierhistorische rondwandelingen door de historische binnenstad van Delft, via bierlezingen of bierproeverijen die we houden in het gereedschappenmuseum van de Gebr. Mensert, deze is gevestigd in de laatst gesloten bierbrouwerij van Delft, De gekroonde P. Proeverijen doen we ook op locatie, bij je thuis of op je bedrijf.

Delft had vroeger 200 bierbrouwerijen tussen haar vestigingsmuren en brouwde meer dan 50 miljoen liter bier in een jaar en was beroemd door de goede kwaliteit van haar bieren.
 

Bierhistorie Delft in het nieuws