Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierhistorie Delft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierhistorie Delft

Bierhistorie Delft is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Bierhistorie Delft
Zoen van Delft
Delfts Scharrelbier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierhistorie Delft

Bierhistorie Delft heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierhistorie Delft!
 • Delfts Scheepsbier - Ale - 3,6%

  Het Delftse Scheepbier is een donker Ale bier dat wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Bierhistorie Delft. In het brouwproces wordt minder mout gebruikt dan normaal, maar meer hop (aromahop). Dit zorgt voor de conservering (houdbaarheid) van het bier. Het bier heeft veel smaak en bevat een alcoholpercentage van 3,6%.

 • Midden Delfland Tripel - Tripel - 8%

  Middenland Defland Tripel wordt gebrouwen door Bierhistorie Delft. blond. Het bier heeft een sterk moutige, maar ook licht zoete smaak en bevat 8% alcohol.

 • Delfts Scharrel Bier - Blond - 3,5%

  Het hedendaagse Scharrelbier is een licht, fris bier wat in de warme zomermaanden lekker door drink. 

 • Duyvelsgat - Blond - 7,5%

  Duyvelsgat is heerlijk van smaak en heeft een fijne afdronk. Gagel is een struik die zich lekker voelt op een moerasachtige bodem of in de duinen.

 • Delfts Poorter - Amber - 4,1%

  Poorter is een heerlijk donker bier gebrouwen met pils en Munich en Roast mout. Er is Saaz en Hallertau Hop gebruikt. Dit bier smaakt lekker bij rundvlees en doet het ook goed bij de BBQ. 

Niet meer gebrouwen door Bierhistorie Delft

Er is bij ons 1 bier bekend van Bierhistorie Delft die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • De Zoen van Delft 2017 - Amber - 7%

  De Zoen van Delft is een fris, amberkleurig bier van 7% waarbij gagel is toegevoegd.Gagel is een moerasstruik waarvan de brouwers de besjes gebruiken. De besjes geven hetzelfde effect als hop, dus de bitterheid en de conservering. 

Achtergrond informatie

Bierhistorie Delft doet meer dan alleen bier brouwen. Zoals de naam al een beetje verklapt weten ze ook een heleboel over de bierhistorie van Delft! Bierhistorie Delft organiseert ook Bierhistorische rondwandelingen en proeverijen. 

Lees ook

De oprichting

Bierhistorie Delft is opgericht op 22 maart 2007 naar het verschijnen van het boek Delft stad met een vergeten bierhistorie. Bierhistorie Delft heeft als doel om van Delft weer een bierstad te maken, net als Delft de grootste bierstad van Holland was tussen 1500 - 1650. Dat doen we doormiddel van Bierhistorische rondwandelingen door de historische binnenstad van Delft, via bierlezingen of bierproeverijen die we houden in het gereedschappenmuseum van de Gebr. Mensert, deze is gevestigd in de laatst gesloten bierbrouwerij van Delft, De gekroonde P. Proeverijen doen we ook op locatie, bij je thuis of op je bedrijf.

Delft had vroeger 200 bierbrouwerijen tussen haar vestigingsmuren en brouwde meer dan 50 miljoen liter bier in een jaar en was beroemd door de goede kwaliteit van haar bieren.
 

Bierhistorie Delft in het nieuws