Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jubileumbier Rodenbach Red Tripel gelanceerd | 200 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jubileumbier Rodenbach Red Tripel gelanceerd

12 oktober 2021 om 09:59

Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. Dit jubileum viert de brouwerij met de lancering van Rodenbach Red Tripel. 

rodenbach red tripel getoond door brouwer rudi ghequire
Rodenbach Red Tripel fles en glas op een houten vat
rodenbach red tripel fles en glas en boek over Rodenbach brouwerij

Vlaams Roodbruin bier

Rodenbach is uitgegroeid tot dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak verkregen door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Anno 2021 is Rodenbach springlevend, de brouw- en keldermeesters verenigen  traditie & knowhow in innovatie. Ook nu bij de lancering van – Rodenbach Red Tripel -  het jubileumbier dat naar aanleiding van  de 200ste verjaardag werd gecreëerd. De zachtzure frisheid van de Rodenbach Red Tripel, zorgt voor een verfrissende, complexe en goed doordrinkbare tripel.

Proosten met Rodenbach Red Tripel

Rodenbach Red Tripel

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagelijks in het brouwproces van één van de 6 Rodenbach-bieren.

Lees ook

Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden. Ghequire : “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.”

Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2 vol % alc..Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Bekroning op 200 jaar brouwkunst

Rodenbach Red Tripel met bouillabaise Biergastronomie-expert Wim Swinnen bestempelt Rodenbach Red Tripel als een bekroning van 200 jaar West-Vlaamse brouwkunst : ““Rodenbach Red Tripel is een unicum in de biergeschiedenis! In het glas fonkelt een helder koperkleurig bier onder een fraaie ivoorkleurige en fijnmazige schuimkraag. Het verleidelijke boeket is fruitig en complex, met hints van abrikoos, karamel, gebak en witte bourgogne. De aanzet is fris tintelend en evolueert naar een ronde, mondvullende en lange finale, waarbij impressies van rijpe ananas, citrus en carré confiture de show stelen, met op de achtergrond nog een vleugje zoethout en vanille. De zoetzure tripel drinkt verrassend goed weg, bekoort vanaf de eerste slok en blijft boeien tot de laatste.”

Food pairing met Rodenbach Red Tripel

Van Rodenbach Red Tripel geniet je niet alleen als degustatiebier maar het bier is, volgens Mino Dragu, chef van Het Brouwershuis in Steenhuffel, ook een perfecte begeleider van gerechten: “Het ronde, fruitige en tegelijk frisse karakter van Rodenbch Red Tripel is een perfecte pairing bij de zoet-zilte accenten van een bouillabaisse.”