Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jumbo populairste supermarkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jumbo populairste supermarkt

17 december 2007 om 09:18

Supermarktketen Jumbo is van alle Nederlandse supermarkten het populairst bij zijn klanten. Dit blijkt uit het kerstrapport van onderzoeksbureau GfK uit Dongen. Het is de tiende keer dat de Veghelse supermarktketen de beste waardering krijgt.

Jumbo populairste supermarkt

Lees ook

Jumbo scoort met een 7,66 erg goed, omdat het supermarktconcern zowel op het gebied van service als op prijzen kan concurreren. Jan Linders en Poiesz eindigden respectievelijk als tweede en derde met een 7,57 en een 7,56.

Marktleider Albert Heijn is gedaald van plaats drie vorig jaar naar plaats vijf nu. Hoewel de supermarkt de afgelopen jaren het dure imago wist af te schudden door voorop te lopen in een prijzenoorlog in de sector, loopt het prijsimago nu weer iets terug. Het concern plant nieuwe intiatieven om het prijsimago te verbeteren, zoals extra hamsterweken in juni.

Ook op het hoofdkantoor van Dirk zal niet gejuicht worden om de scores van de drie formules Digros, Bas en Dirk. Digros daalt van plaats vijf naar zestien, terwijl ook Bas en Dirk enkele plaatsen daalden. Bij deze formules moet vooral het versaanbod moet het ontgelden, net als de netheid van de winkels.

De cijfers van GfK werden verzameld in opdracht van het blad Foodmagazine en afgelopen vrijdag gepubliceerd. Behalve een Kerstrapport stelt GfK ook ieder jaar een Zomerrapport op. Aan beide jaarlijkse onderzoeken doen ongeveer zesduizend consumenten mee. Zij beoordelen hun eigen supermarkt op netheid, versaanbod, assortimentskeuze, kwaliteit, lage prijzen, aanbiedingen en de vriendelijkheid van het personeel. Al negen keer eerder scoorde Jumbo het best in de onderzoeken van GfK.

Cookie instellingen