Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kazachstanen drinken bier om adelaars te redden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kazachstanen drinken bier om adelaars te redden

30 januari 2013 om 11:41

Met elke slok kunnen de Kazachstanen hun nationale symbool, de adelaar, redden. De adelaars in Kazachstan doen het niet goed, volgens recente schattingen zijn er maar 3000 vogels over.

Bier drinken om adelaars te redden
Efes pilsener
Efes pilsener

Nationaal symbool

De roofvogel staat afgebeeld op de vlag en is daardoor hét symbool van het land. Eén van de belangrijkste Kazachse brouwerijen, Efes Kazakhstan, heeft de actie bedacht om geld in te zamelen voor de adelaar. Zij doneren bij elk verkocht blikje bier 1 eurocent aan het Instituut voor Zoölogie. Met elke slok bier heeft de adelaar dus meer kans op een voortbestaan!

Lees ook

Opbrengst

Het is duidelijk, in Kazachstan houden ze wel van een lekker biertje. De campagne is sinds juli bezig een heeft maar liefst 2,6 miljoen tenge (12.500 euro) opgehaald. Omgerekend zijn dat 1.250.000 blikken bier. De actie loopt nog door tot eind maart.

Speciaal design

De bierblikken zijn heel herkenbaar. Een kleurrijke gouden adelaar, de bedreigde roofvogel die een iconische status heeft in Kazachstan, staat in volle glorie op het blik. Efes Kazakhstan heeft zelf ook een adelaar als logo, dus het blik is erg toepasselijk.

Het Instituut voor Zoölogie gaat een speciaal fokprogramma verzorgen. Hierdoor moet in de toekomst het aantal adelaars stijgen.

Cookie instellingen