Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ongefilterd bier | Keuringsdienst van Waarde

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Keuringsdienst van Waarde: ongefilterd bier

09 november 2017 om 13:53

In de 20ste aflevering van Keuringsdienst van Waarde stelt een kijker een vraag over ongefilterd bier. Ben jij ook benieuwd naar deze varianten van pils? Kijk dan vanavond om 20:25 naar de Keuringsdienst op NPO3!

Keuringsdienst van waarde: Ongefilterd bier
Brand logo
Brand Brouwerij

Amstel en Brand Ongefilterd

De Keuringsdienst van Waarde heeft een vraag gekregen van een kijker of ongefilterd bier. Zowel Amstel als Brand hebben een tijdje geleden een nieuw pils op de markt gebracht. Brand Ongefilterd en Amstel Ongefilterd zijn bieren die rechtstreeks uit de lagertanks komen.

De kijker die de vraag stelt is zelf ook een brouwer en zegt dat zijn ongefilterde bier er anders uitziet dan dat van Amstel. De brouwer vraagt zich af hoe dat kan. 

Amstel Ongefilterd

Lees ook

Bier proeven

Presentator Daan gaat bier proeven in een café waar verschillende soorten bier zijn, waaronder ongefilterde bieren. Dat bier komt uit verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel ongefilterd is. Het bier dat uit de Duitse brouwerijen komt, heeft een kortere houdbaarheidsdatum dan die van een ongefilterde pils van Brand en Amstel. De varianten van Brand en Amstel zijn wel lang houdbaar.

Brouwerijen bezoeken

Presentator Maarten gaat op bezoek bij Schwester Doris Engelhard in het Duitse Mallersdorf. Deze brouwerij brouwt en bottelt ook ongefilterd bier en ook zij begrijpt niet hoe het ongefilterde bier van Brand en Amstel langer houdbaar kan zijn. Er wordt tevens een bezoekje gebracht aan de brouwerij van Brand. Eén van de brouwers laat zien hoe ongefilterd pils wordt gevuld. Maar hoe blijft het langer houdbaar?

Bekijk de aflevering op donderdag 9 november om 20:25 bij NPO3 of kijk anders de aflevering terug via de site van npo