Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kleintje Eiber gelanceerd ter ere van geboorte dochter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kleintje Eiber gelanceerd ter ere van geboorte dochter

24 maart 2020 om 14:27

Eiber Bier heeft wat te vieren, namelijk de geboorte van hun dochter. Voor dit heuglijke moment heeft brouwer Jasper een Brut IPA gebrouwen met de naam 'Kleintje Eiber'. 

Kleintje Eiber geboortebier
Kleintje Eiber Brut IPA in bed
EIBER Bier

Dochter geboren

Het Haagse biermerk Eiber Bier heeft wat te vieren! De ooievaar (oftewel: eiber) is namelijk naar huize Eiber gevlogen en eigenaren Louise en Jasper zijn inmiddels trotse ouders geworden van Suze. Dit vieren zij niet met beschuit met muisjes, maar brouwer Jasper van den Burg heeft ter ere hiervan een speciaalbier gemaakt: Kleintje Eiber.

Kleintje Eiber Brut IPA

Kleintje Eiber ter ere van geboorte dochter Kleintje Eiber is een Brut IPA en heeft de karakteristieken van champagne: Droog, hoog in koolzuur en een extreem hoog proostgehalte. Het bier is exclusief verkrijgbaar in een speciale 75 cl fles met kurk en chique muselet. ‘De grote fles past heel goed bij dit bier, omdat dit bier is gemaakt om samen te proosten op een speciale gelegenheid’, aldus Jasper van den Burg. Het type bier, Brut IPA, heeft door het gebruik van de ingrediënten namelijk wat weg van de kenmerken van champagne.

Lees ook

Een heel interessant biertype dat al lang op mijn lijstje stond om te maken. Ik heb hiervoor onder andere een speciaal soort gist gebruikt tijdens het brouwproces waardoor alle suikers worden omgezet in alcohol, wat weer resulteert in een droge afdronk in combinatie met een hoog koolzuurgehalte. Daarnaast heb ik gekozen om bijzondere hopsoorten te gebruiken. Zoals een fruitige hopsoort uit Zuid-Afrika, maar ook hoppen waarvan het aroma je aan wijn doet denken. Hallertau Blanc is bijvoorbeeld een hopsoort waarvan het aroma vergelijkbaar is met Sauvignon Blanc.’

Over Eiber Bier

Kleintje Eiber grote fles Eiber Bier is sinds 2016 een Haags biermerk waarbij lokaliteit voorop staat. Inmiddels heeft Eiber vier vaste basisbieren uitgebracht: Hof Blond, De Baron, Zeer Hoppig Bier en Achter de Duinen. Allemaal op hun eigen manier een connectie met Den Haag, bijvoorbeeld door het gebruik van ingrediënten van andere lokale ondernemers. Daarnaast experimenteert Eiber Bier graag door middel van specials, zoals Kleintje Eiber, waar de wat meer gewaagde en niet alledaagse recepten de brouwketel uitkomen.

Exclusief geboortebier

Dat de geboorte van hun dochter de inspiratie is geweest voor dit bier, vindt Jasper van den Burg heel leuk om te delen en dit bier voelt dan ook extra speciaal voor hem: ’Zoiets kleins moet je groots vieren, toch?’ Daarnaast geeft hij aan dat het ook een mooi bier is om te geven als kraamcadeau aan kersverse ouders. Wil je zo’n grote fles Kleintje Eiber scoren, dan moet je wel snel zijn.

Er is namelijk maar 500 liter gemaakt van dit exclusieve geboortebier. Het bier is vanaf 24 maart verkrijgbaar bij een beperkt aantal verkooppunten in de regio. Via de social media en de website van Eiber Bier is alle informatie over de geboorte van dit nieuwe bier te vinden.

Cookie instellingen