Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Klinieken voor probleemdrinkers in aantocht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Klinieken voor probleemdrinkers in aantocht

10 april 2007 om 12:07

Naast buitenlandse ontwenningsklinieken zijn ook publieke instellingen bezig klinieken voor alcoholverslaving op te zetten. Een aantal instellingen in het zuiden van het land begint waarschijnlijk in januari 2008 een privekliniek.

Klinieken voor probleemdrinkers in aantocht

Lees ook

In Oirschot in Brabant zou een gebouw van een instelling voor verslavingszorg worden omgebouwd tot luxe resort, waar alcoholverslaafden voor vijfhonderd euro per dag hun probleem kunnen aanpakken. De helft van dit bedrag, het zorggedeelte, zou door de verzekeraars worden vergoed. De andere helft, de verblijfskosten, komen voor rekening van de klant.

Ook in Amsterdam werkt een verslavingszorginstelling met een hotel aan een eigen kliniek, schrijft de krant. Daarnaast zouden buitenlandse organisaties waar al Nederlanders worden behandeld, geïnteresseerd zijn in een Nederlandse vestiging.

"Kern van de zaak is dat er een groep alcoholverslaafden is die niet wil verblijven in een voorziening voor harddrugsverslaafden", zegt Gerard van der Meer, manager van de in Oirschot te openen kliniek, in de krant. Hij schat dat hulpverleners in de verslavingszorg ongeveer drie procent van de 1,1 miljoen probleemdrinkers bereiken.

Bron: Financieele Dagblad

Cookie instellingen