Lowlander wint knapste etiket verkiezing 2017

Knapste etiket 2017: Lowlander IPA

Op donderdag 8 maart reikte Schuim magazine De Gouden Fles uit aan de bierbrouwer met het beste etiket van 2017. Lowlander Beer sleepte de hoofdprijs in de wacht in de categorie commerciële brouwerij.

09 maart 2018 om 14:54


Lowlander IPA bieretiket

Het bieretiket van de ‘Indonesian Pale Ale’ van Lowlander was volgens de vakjury het beste uit 84 inzendingen. Brouwerscollectief Keut Bier kwam als beste thuisbrouwer uit de bus.

“Een sierlijk etiket uit een consistente serie” en “Retro met een knipoog” aldus de jury van grafisch vormgevers en professionals uit de bierindustrie. Zij waardeerden Lowlanders etiket op originaliteit en functionaliteit, maar ook hoe die zich staande houdt in het schap. De informatie op het etiket werd bovendien getoetst aan alle wettelijke eisen. 

Bekijk de reactie van Lowlander Beer over het ontstaan van dit etiket.

De Gouden Fles werd overhandigd in het Délirium Café te Amsterdam, waar een goed deel van de finalisten bijeen was gekomen.

Voor Annemieke de Been en Joost van Tongeren van Lowlander is de award een welkome bevestiging: "Voor ons is het etiket de belangrijkste manier om ons verhaal te vertellen: bieren gebrouwen met kruiden en specerijen, geïnspireerd door de reislust en handelsgeest van historische zeevaarders."

Lowlander IPA en Keut bier etiketten

Keut Bier 

Ook de vriendenclub van Keut Bier was in hun nopjes met de prijs. "We wilden heel graag een jaren ’20-gevoel", aldus brouwer Paul den Hollander over het etiket met de skyline van hun dorp. Hij sluit af met een tip voor brouwers: "Zoek het dichtbij. Als je verhaal niet geloofwaardig is, dan verkoopt het niet."

Naast De Gouden Fles wonnen Lowlander en Keut Bier een interview in het nieuwe nummer van Schuim magazine, dat deze maand verschijnt.

Keut bier

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Swinckels

Kies nooit voor standaard
Topchef Ron Blaauw doet alles op intuïtie en hij kiest nooit voor standaard, maar voor de allerhoogste kwaliteit. De beste ingrediënten en smaak: Swinckels.

Meer reclames van Swinckels