Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Lowlander Beer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Lowlander Beer

Brouwerij Lowlander Beer is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 22 bieren in het assortiment.

Lowlander Beer botanicals
Lowlander 0.00% Wit
Lowlander American Pale Ale met een burger

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Lowlander Beer

Brouwerij Lowlander Beer heeft 22 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Lowlander Beer!
 • Lowlander Beersecco - Ale - 6,8%

  Lowlander Beersecco is sparkling (lekker veel bubbels) met een mooi druif aroma van de prosecco, het zoet-bittere van bier en eindigt met kruidige tonen van rozemarijn en citroen achter in de keel.

 • Lowlander IPA - India Pale Ale - 6%

  De Lowlander IPA is een bier met een hoppige, fruitige, bittere smaak met een verfrissende toets van specerijen zoals. De Lowlander IPA is heerlijk te combineren met Aziatische en pittige gerechten.

 • Lowlander 0.3% Winter IPA - Alcoholarm - 0,3%

  Lowlander 0.3% Winter IPA is gebrouwen met dennennaalden van afgedankte kerstbomen. Het naaldenextract vormt samen met de jeneverbes een licht en verfrissend bier voor koude winterdagen dat goed samengaat met bijvoorbeeld geroosterde groenten.

 • Lowlander 0.3% Citrus Blonde - Alcoholarm - 0,3%

  Lowlander Non-Alc Citrus Blonde is een zacht en verfrissend alcoholarm bier met een citrusachtige afdronk.

 • Lowlander Leftover Lemon & Elderflower - Fruit - 3,8%

  Leftover Lemon & Elderflower is botanisch gebrouwen met overtollige citroen. Voor dit bier is het verse sap van citroen met geurige vlierbloesem gecombineerd om een verfrissend fruitbier te creëren, met een delicate en complexe citrussmaak.

 • Lowlander 0.00% Wit - Wit - 0%

  Lowlander 0.00% Wit is botanisch gebrouwen met sinaasappel- en citroenschillen die overblijven in de horeca na het persen van verse jus. Dit proef je terug in dit alcoholvrije witbier.

 • Lowlander Pumpkin Weizen - Weizen - 5%

  Dit bier is gebrouwen met geredde pompoen en gekruide sinaasappel en het heeft daarom ook een frisse smaak. Lowlander Pumpkin Weizen is een toegankelijk bier met aangename bitters en citrustonen. Het Weissbier heeft een verwarmende aardse afdronk. 

 • Lowlander 4% Organic Blonde Ale - Blond - 4%

  Lowlander 4% Organic Blonde Ale is een zacht en fris biologisch biertje. Gebrouwen met citroenschil en zomerse bloemenhoning. Een smaakvol en verfrissend bier, perfect voor het voorjaar. 

Achtergrond informatie

Lowlander Beer is een is een brouwerij gevestigd in Amsterdam. De letterlijke vertaling van Lowlander Beer is de lage landen bier wat zich associeert met Nederland. 

De brouwerij doet het allemaal net even iets anders dan de andere brouwerijen, ze brouwen met zogenaamde Botanicals. Lowlander Beer zit vol met Nederlandse historie en ze gebruiken unieke ingrediënten.

Elk van hun botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlander’s "Chief Botanical Officer" Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. "Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen". En zo ontstond het idee voor Lowlander Beer: botanisch gebrouwen bier.

Lowlander bieren

De brouwerij had anno 2016 drie speciaalbieren op de markt, namelijk:  

Lowlander I.P.A.

Lowlander Poorter

De meeste IPA's vallen op door de sterke aanwezigheid van hop dat voor een bittere smaak zorgt. Ook in deze versie zitten de varianten Cascade, Simcoe en Citra, maar door de koriander en witte thee is dit bier helemaal niet bitter te noemen. 

De aap op het etiket verwijst naar de exotische dieren die zeelui meenamen en soms gebruikten om hun (drank)rekening mee te betalen.

Lowlander noemt dit een 'Indonesische' IPA, geïnspireerd op de zeevaarders die de tochten vroeger maakten naar het verre oosten. 

Lees ook


 Lowlander White Ale

Lowlander White Ale Op het etiket van dit bier is een ijsbeer te zien. Dit is een eerbetoon aan de ontdekkingsreiziger Willem Barentz die in de ijskoude winter op Nova Zembla zijn bier ontdooid hield door een vuurtje onder het vat te laten branden.

Tijdens het brouwproces is er er Curacao sinaasappel, elderflower en kamille toegevoegd. Het bier is een makkelijke doordrinker en bevat 5,0% alcohol.

De Lowlander White Ale met zijn verfrissende fruitige tonen is een eerbetoon aan de rusteloze en ruige geest die Barentsz had en hem op de been hield. 


Lowlander Poorter 

Lowlander Poorter In deze porter van Lowlander zitten maar liefst 5 verschillende soorten mout. Deze moutsoorten krijgen gezelschap door zoethout en vanille. Hierdoor krijgt het bier een smaak die erg doet denken aan een zoet dropje. 

Op dit etiket staat geen dier, maar een porter. De dubbele O in de naam is een verwijzing naar het gerucht dat deze biersoort niet in Engeland, maar in Nederland is ontstaan.

 

Brouwerij Lowlander Beer in het nieuws

Cookie instellingen