Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koken met bier verovert de Nederlandse keukens

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Koken met bier verovert de Nederlandse keukens

23 november 2018 om 14:33

Hugo Kennis, o.a. bekend van het tv-programma Worsten van Babel, presenteert samen met internationaal biersommelier Fiona de Lange de beste bier/food recepten in het Leffe Kookboek

Leffe gecombineerd met een gerecht
Leffe Dubbel-Bruin
Leffe Tripel Logo

Koken met bier

Koken met bier is een trend die in het kookboek een praktische onderbouwing krijgt en inspiratie biedt voor deze winter. Kennis bundelde een aantal van zijn favoriete bierrecepten en De Lange zocht daar de best aansluitende bieren bij.

Hugo Kennis: "De combinatie van bier in of samen met bepaalde vlees of vegetarische gerechten zorgt ervoor dat smaken elkaar versterken. De ene biersoort smaakt bij de borrelhap net beter dan de andere en in het kookboek zie je welk soort bier het beste waarbij past. Bij stoofgerechten voegt bier al tijdens de bereiding bij aan een echte smaakexplosie."

Van stoofgerecht tot bitterbal

Bier stoofpot Bier is niet alleen een perfecte begeleider naast het eten, maar óók een smakelijk ingrediënt in het eten. In het kookboek laat Hugo zien hoe veelzijdig bier/food combinaties kunnen zijn. Van visstoof tot bitterbal.

Lees ook

Bij een juiste bier- & foodcombinatie smaakt het bier goed en is het niet overheersend ten opzichte van het gerecht. Ook blijft de smaak van het gerecht goed overeind. In het boek deelt Hugo ook het stoofvlees familierecept van zijn opa die in het oorspronkelijke recept al met Leffe Bruin kookte.

Het kookboek is vanaf 12 november gratis bij een sixpack Leffe verkrijgbaar op hopt.nl en in geselecteerde winkels. 

Fiona en Hugo

Fiona de Lange: Internationaal biersommelier, zytholoog (bierkundige) én Certified Cicerone (bierprofessor). Fiona de Lange kan zich na drie bieropleidingen de nr. 1 bierexpert van Nederland noemen. Al 25 jaar is zij gepassioneerd met bier bezig. Daarnaast is ze auteur van de boeken Bier en Spijs, Ontdek de smaak van bier en Wat je als bierliefhebber moet weten. In programma’s op TV en radio neemt Fiona de bierdrinker mee in de wereld van bier.

Hugo Kennis: Chefkok Hugo Kennis is geboren in Eindhoven. Hij volgde een koksopleiding en studeerde Horeca Management in Eindhoven en Tilburg. Zijn tweede passie is musical en theater. Samen met zijn collega-acteurs Marius en Jasper Gottlieb maken ze het kookprogramma De Worsten van Babel. Maar het grote publiek kent Hugo Kennis vooral van zijn kookkwaliteiten in de kookprogramma’s op 24Kitchen. Hugo is een expert in koken en ziet eten als een beleving. Voor mensen koken geeft hem naar eigen zeggen extreem veel voldoening.

Cookie instellingen