Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Krat bier voor 2,40 euro

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Krat bier voor 2,40 euro

06 maart 2008 om 16:43

Al twee jaar verkoopt lang verkoopt een spijkerbroekenwinkel in de laatste week van december een kratje bier voor maar 2,40 Euro. En dat mag niet volgens de Voedsel- en Warenautoriteit.

Krat bier voor 2,40 euro

Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit mag een detaillist zonder vergunning geen bier verkopen. Daarmee zouden slijterijen en supermarkten worden benadeeld. Eigenaar Anne Heerke Lourens (50) van spijkerbroekenwinkel Fifty Fitfty in Tolbert die de actie mogelijk maakt is het hier helemaal niet mee eens.

"Wij moeten van alles in Nederland, maar mogen niets." Op het gevaar af dat hij voor de rechter moet verschijnen, gaat de spijkerbroekenhandelaar vanaf donderdag drie dagen lang bij wijze van stunt vlees verkopen. Bij de aanschaf van twee spijkerbroeken krijgen klanten 500 gram kipfilet, 500 gram gehakt, 500 gram rundvlees en vier kuikenbouten voor 1 euro. "Ik heb schijt aan de regels van dit land. Een creatieve ondernemer wordt van alles in de weg gelegd. Ik lus die mensen van de Voedsel- en Warenautoriteit rauw. Als ze problemen met me hebben, zie ik ze wel voor het hekje van de rechtbank terug."

Waarom mag een Aldi of Lidl wel een computer verkopen en Lourens niet een kratje bier?

Spijkerbroeken kun je trouwens tegenwoordig net zo makkelijk online kopen, maar helaas krijg je hier geen kratje bier voor 2,40 euro bij (zie JeansOnline.nl).

Cookie instellingen