Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lancering eerste Alderbastend bier | Brouwerij uit Twello

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering eerste Alderbastend bier

30 april 2019 om 16:26

Alderbastend Bieren is vanaf vandaag 30 april 2019 geopend in Twello! De brouwers waren begonnen als thuisbrouwers, maar hebben sinds dit jaar een eigen biermerk.

Lancering Alderbastend Bieren
Brouwerij Alderbastend Bieren
Alderbastende Bieren logo

Alderbastend Bieren

Alderbastend Bieren logo op hout Het bierbrouwavontuur van Brouwerij Alderbastend begon met kennis opbouwen over bier en het kopen van een 40 liter brouwinstallatie.

De brouwers kochten deze installatie, omdat ze weleens wilden uitproberen om hun eigen bier te brouwen. Het lukte de brouwers om een eigen biertje te brouwen en als echte fijnproevers waren ze tevreden over de resultaten.

Lees ook

Maar perfectie heeft uiteraard tijd nodig! Ze zijn het recept blijven bijschaven, zodat ze op een perfect biertje uit zijn gekomen: Flinke Freek, een Belgische Tripel uit de Achterhoek. Alderbastend is een huurbrouwerij, Flinke Freek wordt dus in de ketels van een andere brouwerij gebrouwen.

Wat betekent Alderbastend? 

De brouwers komen oorspronkelijk uit de Achterhoek en daar zijn zij hartstikke trots op. Alderbastend is Achterhoeks voor 'enorm' of 'ontzettend'. Als je dus alderbastend veel zin in een biertje hebt, dan heb je enorm veel zin in een biertje en kun je zeker bij deze nieuwe brouwerij terecht!

Alderbastend Flinke Freek

Cookie instellingen