Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lancering Focoldus winterbier van brouwerij Heuvel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering Focoldus winterbier

15 december 2015 om 11:30

Nu de winter zijn intrede doet lanceert Brouwerij Heuvel een winterbier: Focoldus. 

Vernoemd naar de Focoldus heuvel bij Landgoed Maarsbergen.

Focoldus winterbier brouwerij heuvel
Brouwerij Heuvel header
Focoldus winterbier logo

De lancering van dit winterbier vond plaats bij landgoed Maarsbergen. Het bier is gebrouwen met onder andere gerst en water van de Utrechtse Heuvelrug. De gerst komt van de akkers tussen Amerongen en Leersum. De unieke ligging en het micro klimaat van de Utrechtse Heuvelrug lenen zich goed voor het telen van brouwgerst.

Brouwerij Heuvel

Na de start van Brouwerij Heuvel is het snel gegaan. Het bier van Brouwerij Heuvel wordt overal op de Heuvelrug verkocht en er is een eigen brouwerij gestart (de Loonbrouwerij in Cothen). Hier wordt het bier gebrouwen. 

Focoldus winterbier

Focoldus winterbier van brouwerij Heuvel Focoldus winterbier is vernoemd naar de Focoldus heuvel. Dit is een heuvel van ruim 38 meter hoog, onderdeel van de historische parkaanleg bij Landgoed Maarsbergen. De grafheuvel is een rijksmonument. 

Lees ook

Focoldus was een ridder en eigenaar van Maarsbergen. Het verhaal gaat dat hij met volle wapenuitrusting in de rivier de Maas terechtkwam. Oog in oog met de dood beloofde hij -mocht hij overleven- dat hij zijn rijkdom zou aanwenden om een klooster te stichten. Focoldus bleef in leven en stichtte het Norbertijner klooster Berne bij Heusden. Ook schonk hij de Norbertijnen zijn bezit in Maarsbergen, waar zij een boerderij stichtten om in hun levensonderhoud te voorzien. 

Focoldus is een vol en zwaar bier om op een koude winterdag eens goed voor te gaan zitten. Het is overal op de Heuvelrug verkrijgbaar in flesjes van 0,33 en 0,75 cl. Zou je dit bier willen kopen, bezoek dan de website van brouwerij Heuvel.

Cookie instellingen