Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Helena lentebier | Lancering door Brouwerij Heuvel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering Helena lentebier

22 maart 2016 om 09:42

Helena lentebier is gelanceerd door Brouwerij Heuvel.

Helena is een weitbier met 4% alcohol en werd op de eerste dag van de lente uitgebracht.

Helena lentebier van Brouwerij Heuvel
Brouwerij Heuvel logo
Helena weitbier van Brouwerij Heuvel

Helena lentebier van Brouwerij Heuvel Dit derde bier van Brouwerij Heuvel is vernoemd naar de Helenaheuvel, net buiten Doorn. Hier vond de lancering plaats.

De Helenaheuvel is vernoemd naar Helena, de dochter van de familie Swellengrebbel (midden 18e eeuw de bewoners van landgoed Schoonoord bij de Kaapse Bossen). Helena bezocht graag deze heuvel, een uitzichtpunt in de omgeving, dat later naar haar vernoemd werd. Op de Helenaheuvel is in 1932 Chalet Helenaheuvel gebouwd.

Lees ook

Helena Lentebier

Helena is een heerlijk verfrissend en licht bier, gemaakt voor de ontluikende voorjaarsdagen, maar ook uitermate geschikt als dorstlesser tijdens de warme zomerdagen.

De smaak is verrassend en ontleent deze aan bijzondere hopsoorten, met tonen van citrus en een lichte dennengeur, en het subtiel gebruik van kruiden zoals koriander. 

Helena is een Weitbier, gemaakt van onder andere gerst en water van de Heuvelrug. De unieke ligging en het microklimaat van de Heuvelrug lenen zich goed voor het telen van brouwgerst.

Het water is van uitstekende kwaliteit. Het bier van Brouwerij Heuvel wordt gebrouwen in de (eigen) Loonbrouwerij in Cothen.

Cookie instellingen