Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lancering koningsbier Willem V.0

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering koningsbier Willem V.0

13 april 2017 om 09:28

Willem V.0 is de naam van het oranjekleurige bier dat speciaal is gebrouwen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Het pilsener-stijl bier is ontwikkeld door Niels Beekhuizen van de Wassenaarse brouwerij Crooked Spider.

Crooked Spider Willem V.0 bier
Crooked Spider header image brouwerij
Crooked Spider logo

Het bier is door Crooked Spider gebrouwen in samenwerking met Bierista.

Vorstelijk bier

Het vorstelijke bier werd woensdag officieel gepresenteerd bij Lunch- en Dinercafé Broeders in Wassenaar. Niels Beekhuizen over het recept en de naam. “Willem V.0 is een pilsenerachtig bier met 5.0 procent alcohol. Er zit precies 5.0 gram Kazbek-hop in per liter. Alles draait dus om de 5 en de 0, want het is de vijftigste verjaardag van onze koning.”

Crooked Spider Niels Beekhuizen en Bierista Alain Schepers

Inzendingen voor de naam

De uiteindelijke naam van het bier werd gekozen uit een grote stapel inzendingen. “We hebben het publiek gevraagd mee te denken een naam voor het bier te bedenken”, aldus Alain Schepers van Bierista.nl. “Jan te Selle uit Winterswijk leverde de winnende naam. Hij gebruikt ook de cijfers 5 en 0 maar op een zeer originele manier: Willem V.0.”

Lees ook

Willem V.0 speciaalbier

Willem V.0 is oranje tot amberkleurig. In de neus komt veel citrusfruit naar voren, vooral sinaasappel. Dat is niet verwonderlijk, want in het brouwproces zijn sinaasappelschillen toegevoegd.

De smaak is fris, fruitig met een kruidig toontje van laurier. De nasmaak heeft een karaktervolle bitterheid. Het speciaalbier is gebrouwen in een gelimiteerde oplage. Het is vooral verkrijgbaar in de omgeving van Wassenaar. Voor meer informatie en verkrijgbaarheid kun je contact opnemen met brouwerij Crooked Spider, info@crookedspider.nl.