Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crooked Spider | Bierbrouwerij in Wassenaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crooked Spider

Crooked Spider is een bierbrouwerij uit Wassenaar (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Crooked Spider header image brouwerij
California Gold
RIS van Crooked Spider

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Crooked Spider

Crooked Spider heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Crooked Spider!
 • Crooked Spider Russian Imperial Stout - Stout - 9,6%

  Deze Russian Imperial Stout van Crooked Spider kenmerkt zich door een volle body, een droge bitterheid en door aroma's van donker fruit, gebrande mout, chocolade en koffie.

 • Crooked Spider R.I.B.A.C.S - Stout - 10,5%

  RIBACS is een bier van Crooked Spider en staat voor Russian Imperial Barrel Aged Christmas Stout. Het is een pikzwarte stout die heeft gerijpt op verschillende vaten. Brouwer Niels Beekhuizen brouwt de bieren ieder jaar tussen kerst en Oud & Nieuw en laat ze vervolgens rijpen op houten vaten.

 • Crooked Spider Blonde d'été - Blond - 4,7%

  Blonde d’été is een zomers blond bier van 4,7%, gebrouwen met Franse Aramis hop, koriander en citroengras.

 • Crooked Spider American Amber - Amber - 6,5%

  De smaak van de American Amber is fruitig, hoppig en geroosterd. Het bevat een fruitige bitterheid.

 • Crooked Spider California Gold - Lager - 5,5%

  California Gold is een goed gehopt, goudkleurig bier op Amerikaanse leest geschoeid. Met zijn frisse citrusaroma een dorstlesser van jewelste.

  Achtergrond informatie

  Niels Beekhuizen, eigenaar van Crooked Spider, heeft tijdens zijn studie een interesse voor brouwen ontwikkeld. Deze interesse is uitgegroeid tot een ware passie. 

  Crooked Spider is een kleinschalige brouwerij gevestigd in Wassenaar. Onder leiding van levensmiddelentechnoloog en meesterbrouwer i.o. Niels. De brouwers hebben een passie voor bier brouwen van hoge kwaliteit. De inspiratie voor de bieren wordt gevonden in alle delen van de wereld.

  Lees ook

  De brouwerij was een van de kleinste brouwerijen in Nederland, namelijk 12 vierkante meter. In deze kleine brouwerij werd per week 250 liter geproduceerd. Sinds 2021 behoort Crooked Spider niet meer tot een van de kleinste brouwerijen in Nederland doordat er een nieuwe installatie in gebruik genomen van 15 hectoliter.

  De brouwerij heeft ook een prijs gewonnen met de California Gold, een bier van de brouwerij. Met dit bier heeft de brouwerij goud gewonnen op het Zuid-Hollands Zomerbierfestival van 2015.

  Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen, of een lekker biertje te proeven in het proeflokaal van brouwerij Crooked Spider.

  Zoals ze het zelf zeggen "We brouwen smaakvolle bieren die nèt even anders zijn dan de rest. Of, zoals we het zelf noemen: Distinctly different & exciting flavours"

  Crooked Spider in het nieuws

  Cookie instellingen