Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Landelijke Hertog Jan LenteProost op 21 maart

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Landelijke Hertog Jan LenteProost

19 maart 2014 om 12:24

Op de Hertog Jan Brouwerij in Arcen zal meester brouwer Gerard van den Broek op vrijdag 21 maart aanstaande om 21:03 live met heel Nederland het glas heffen op de komst van de Lentebock

Lenteproost
Hertog Jan Lentebock
Hertog Jan brouwerij

Tot de jaren ’50 van de vorige eeuw was het ieder jaar weer een volksfeest als de Lentebock arriveerde. Hertog Jan gaat dit feest en deze traditie in ere herstellen op vrijdag 21 maart 2014 om 21.03 uur met een grote landelijke LenteProost. Heel Nederland kan meedoen. De bierliefhebber kan mee proosten op de komst van de Lentebock bij één van de deelnemende Hertog Jan cafés of thuis een eigen LenteProost organiseren.

Heel Nederland proost
De Hertog Jan LenteProost wordt naar verwachting groots gevierd door biergenieters in heel Nederland. Bierliefhebbers boven de 18 kunnen mee proosten door zich via Facebook of via de website aan te melden bij een van de deelnemende cafés of door een eigen thuisborrel te registreren. De kaart van Nederland op www.hertogjan.nl/lenteproost zal zich snel vullen met alle Hertog Jan LenteProost locaties.

Lees ook

Het grote feest kan eenvoudig met familie en vrienden worden gevierd door hen na aanmelding direct uit te nodigen om mee te proosten. De Lenteproosters ontvangen om 20:55 uur een sms-je met een live-stream link naar de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Om 21:03 uur kan heel Nederland vervolgens samen met Meesterbrouwer Gerard van den Broek en alle Hertog Jan brouwers de LenteProost uitbrengen.

Historische lentebock feesten
Paul Spapens, cultuuronderzoeker en publicist immaterieel erfgoed: “Bij gebrek aan goed bockbier dronken wein Nederland tot de jaren ’40 en ’50 Lentebock uit Duitsland dat tijdens de wintermaanden werd gebrouwen. In het voorjaar was de Lentebock klaar om te drinken en werd dit feestelijk ingedronken.

In de jaren ’60 en ’70 verloor de biergenieter echter de liefde voor de Lentebock die begin jaren ’80 terugkeerde. Door nieuwe brouwtechnieken kwam het bier alleen in plaats van in het voorjaar in het najaar op de markt. De herfstbock was geboren maar de viering van de komst van de Lentebock ging voor eeuwig verloren. Tot nu dan!”