Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Brouwerij

Hertog Jan Brouwerij is gevestigd in Arcen in Nederland. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Hertog Jan brouwerij
Hertog Jan Bastaard Radlers
Hertog Jan logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Hertog Jan Brouwerij


Voeg nu een bier toe van Hertog Jan Brouwerij!
 • Hertog Jan 0.0 - Pils - 0%

  Hertog Jan 0.0 is een bier met een moutig karakter, kruidige tonen in de achtergrond, een volle smaak met een verfrissende hopbitterheid en een lichtzoete afdronk.

 • Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen - Radler - 2,7%

  Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen is een verfrissende Radler met een uitgesproken bierig karakter. Deze radler heeft heeft smaken van gember en citroen.

 • Hertog Jan bockbier - Herfstbok - 6,5%

  Hertog Jan Bockbier heeft een volle, romige en karamelachtige smaak. De smaak is uitgesproken en koppig.

 • Hertog Jan Dubbel - Dubbel - 7,3%

  Het bier heeft een gebroken witte schuimkraag met een verleidelijk moutig, fruitig aroma. De smaak is te omschrijven als zoet, nootachachtig met een subtiel vleugje alcohol.

 • Hertog Jan Enkel - Blond - 4,5%

  Hertog Jan Enkel is een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. Naast Hertog Jan Tripel en Dubbel is de reeks met Enkel compleet.

 • Hertog Jan Grand Prestige - Gerstewijn - 10%

  Hertog Jan Grand Prestige heeft een volle rijpe smaak met een droppige achtergrond. De zoete en bittere tonen in dit bier zijn duidelijk te onderscheiden.

 • Hertog Jan Karakter - Ale - 7,5%

  Hertog Jan Karakter heeft een zoetige en licht moutige smaak.

 • Hertog Jan Lentebock - Lentebok - 7,2%

  Hertog Jan Lentebock heeft een romige en fruitige smaak.

Niet meer gebrouwen

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Van Stoombierbrouwerij 'De Vriendenkring' tot Hertog Jan Brouwerij

Hertog Jan brouwerijVier bevriende brouwers besluiten de handen ineen te slaan en samen Stoombierbrouwerij de Vriendenkring op te richten. De brouwers weten zich verbonden door hun passie voor bier. De Vriendenkring wordt een groot succes. Al gauw wordt het naar andere delen van Nederland 'geëxporteerd'.

Brouwerij de Vriendenkring overleeft ter nauwernood de oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de brouwerij veel te lijden gehad: auto's en paarden werden in beslag genomen en het strategisch gelegen pand werd tegen het einde van de oorlog zwaar beschoten door de Engelsen. Na de oorlog is men direct weer met de wederopbouw begonnen, maar door de algemene malaise was de bierafzet onder de maat en kwam men in financiële problemen. Een oplossing was het verkopen van 201 aandelen aan Brouwerij de Drie Hoefijzers te Breda in 1949. De brouwerij en het merk VK Bier blijven bestaan en werd landelijk verkocht
In 1956 wordt de oude brouwerij in Arcen geheel verbouwd en gemoderniseerd tot de brouwerij zoals we deze nu nog kennen. In 1968 wordt wegens financiële problemen nu bij de Drie Hoefijzers deze overgenomen door de Engelse brouwerijgroep Allied Breweries Limited. De productie in Arcen overleeft ook deze overnamen. In oktober 1980 maakt echter Allied de plannen bekend om de bottellijn in Helmond en de brouwerij in Arcen te sluiten.

In 1986 leidt de passie van de brouwers tot een aantal zeer bijzondere speciaalbieren. Bieren die van kenners en steeds meer liefhebbers veel waardering krijgen. Een aantal bieren wordt bekroond met een gouden medaille.

Op eigen benen

Toon van de Reek, op dat moment nog werkzaam in Helmond, en een paar consorten die al langer plannen hadden om bovengistende bieren te gaan brouwen, besloten de Arcense brouwerij zelf te gaan exploiteren. De brouwerij ging verder onder de naam Arcense Stoombierbrouwerij. Van die drie is brouwmeester (en later directeur) Toon van de Reek als enige overgebleven. In het huurcontract werd vastgelegd dat er geen bier van lage gisting gemaakt mocht worden, zou het een concurrent kunnen worden op de pilsmarkt. Vandaar dat Hertog Jan pils, Hertog Jan Speciaal en Hertog Jan Oud Bruin door een andere brouwerij, (Dommelsche Bierbrouwerij), worden geproduceerd. In 1981 verscheen het eerste bier uit de Arcense Bierbrouwerij op de markt. In hoog tempo kwamen er nieuwe hooggegiste specialiteiten van uitstekende kwaliteit op de markt. Het assortiment was toen veruit het grootste en meest gevarieerde van Nederland.

Geschiedenis herhaalt zich

Op 29 oktober 1992 werd de Arcense Bierbrouwerij B.V. ingelijfd door Oranjeboom (Verenigde Bierbrouwerijen Breda-Rotterdam/Allied Breweries Nederland). De geschiedenis herhaalde zich wat dat betreft, want onder de naam De Vriendenkring maakte de Arcense brouwerij al eerder deel uit van het concern. Op 6 februari 1995 werd de brouwerij onder de hoede van Interbrew genomen. In 1998 werd de naam van de brouwerij gewijzigd van Arcense Stoombierbrouwerij B.V. naar Hertog Jan Brouwerij.
In 2000 verliet Toon van de Reek de brouwerij om een managementfunctie te vervullen bij de Kasteeltuinen in Arcen.

Wat ooit begon met vier vrienden met een passie is nu een springlevend merk. Het gaat nog altijd maar om één ding: het brouwen van het beste bier.

Hertog Jan Brouwerij in het nieuws

 • Hertog Jan lanceert alcoholvrij bier

  Hertog Jan lanceert alcoholvrij bier

  Hertog Jan heeft met trots een nieuw bier gelanceerd: Hertog Jan 0.0. Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft jarenlang gewerkt aan het alcoholvrije bier.

 • Grand Prestige Vatgerijpt 2019 Hollandse Wijn editie

  Grand Prestige Vatgerijpt 2019: Hollandse Wijn Editie gelanceerd

  Vanmiddag was het dan zover, de onthulling van de laatste Vatgerijpte Grand Prestige van 2019. De lancering vond plaats op de prachtige wijngaard van het Betuws Wijndomein: Grand Prestige Vatgerijpt 2019 - De Hollandse Wijn Editie.

 • Proefplankje bier

  Einduitslag World Beer Awards 2019

  De einduitslag van de World Beer Awards 2019 zijn bekendgemaakt. In alle negen categorieën werden de beste bieren ter wereld verkozen. Er waren nog vier bieren in de race, maar zij wisten helaas niet te winnen in hun overkoepelende categorie.

5 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Chris (gast) op 07-08-2017 om 18:50:18

Als bierkenner moet ik de hoog gekwalificeerde Hertog Jan bieren toch even streng toe spreken.Met 5 vrienden, ook bierkenners, bestelde ik heden een 6-tal Hertog Jan Bastaarden (appel/citroengras)E.e.a. werd in een mooi Hertog Jan glas geserveerd, met een temperatuur van ca. 6à 7 graden, en alle 6 gevulde glazen sloegen, vrijwel onmiddellijk, dood na inschenken.Alle mooie commercials van Hertog Jan ten spijt, leuk in gesproken door waarschijnlijk de schaker Böhm, dit drankje kan beter uit het gamma van de prachtige Hertog Jan bieren blijvenOverigens blijf ik fan van de Hertog.Chris

Ernst Duim (gast) op 26-11-2016 om 19:24:39

Waar is de plaats waar ik mijn sleutelcode kan plaatsen.

Nico Gijsbertsen (gast) op 23-09-2016 om 09:45:39

Waar kan ik mijn sleutelcode invullen?Op de aangegeven actievoorwaarden kom ik er niet uit.Graag een tip om verder te gaan.

stefan (gast) op 27-03-2015 om 18:56:03

ik spaar stikers en ik drink hertog jan zouw zouw stiker wil hertog jan aderes lindonk 87h 4761 ng zevenbergen

J.H.Hoens (gast) op 30-01-2013 om 16:36:22

Geachte Mevr., Mijnh., Ik ben verzamelaar van miniatuur aut's schaal 1:43. Ik ben momenteel bezig met het renoveren van een Bier Auto. Nu is de vraag heeft u voor mij kleine Bier stickers en indien aanwezig een model miniatuur auto van Hertog Jan, zodat ik de renovatie zo goed mogelijk kan namaken. In afwachting van het een of ander verblijf ik met vriendelijke groet, J. H. Hoens Oude Baan 1 6122 AM te Buchten

Zie meer reacties

Zie minder reacties