Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leuterbier laat mannen op een andere manier over seks praten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Leuterbier laat mannen op een andere manier over seks praten

26 november 2021 om 13:49

Op woensdag 1 december start de crowdfunding van een nieuw bierconcept; Sexpack Leuterbier. Het sixpack speciaalbier mét Leuterspel maakt mannelijke seksualiteit op een nieuwe manier bespreekbaar.

Sexpack Leuterbier van Oersoep
Leuterspel
Leuterbier van Oersoep

Brouwerij Oersoep x Circus Andersom

Het Sexpack is een initiatief van Circus Andersom en Brouwerij Oersoep. Initiatiefnemer Martijn Engelbregt: “Veel mannen maken onderling graag grappen over seks, maar over gevoelens wordt zelden gesproken. Sexpack helpt mannen bij een openhartig gesprek. Het spel met de uitdagende vragen maakt de tongen los en het bier werkt als spraakwater.

Bier dat mannen opent

Kick van Hout van Brouwerij Oersoep: “Leuterbier is een hartverwarmend blond bier met een verfrissende smaak. Dankzij het bijgeleverde Leuterspel ontstaan er speelse gesprekken over seksualiteit, in plaats van de standaard stoere kleedkamerpraat.” Volgens de makers van het Sexpack ontdekken mannen dankzij het Leuterspel dat het delen van ervaringen en gevoelens rondom seks bevrijdend is en dat kan zelfs potentieverhogend werken.

Penis Dialogen

Circus Andersom bestaat uit een groep kunstenaars die graag verandering veroorzaken. Ze ontwikkelde het Leuterspel op basis van een ander project, de Penis Dialogen. Het spel bevat vragen zoals: Ben je bang voor andermans penis? Noem drie vormen van seks waar je je oprecht over verbaast? Wat is groter; je ego of je penis?

Lees ook

Engelbregt; “We zijn al enkele jaren bezig met dit thema. Het is echt voor veel mannen een verrijking als ze ontdekken dat er ruimte is voor hun kwetsbare kanten. Het Leuterspel maakt ruimte voor thema’s als jaloezie, fantasieën, (on)zekerheden over je lijf, prestatiedruk, grenzen, intimiteit en liefde. Het daagt mensen uit om samen met een paar vrienden uit de comfortzone te stappen. Beetje eng, maar vooral leuk, spannend, opluchtend en inspirerend.” Bestel het Sexpack met leuterbier via de website Sexpack.nl.

Leuterspel bij het Sexpack Leuterbier

Voorspel cadeau

Om de eerste editie van het Sexpack Leuterbier mogelijk te maken is er een crowdfunding. Vanaf 1 december is het Sexpack in de voorverkoop te bestellen. Voor €32,50 ontvangen de crowdfunders zes flesje blond bier gemaakt door Brouwerij Oersoep en het spel met ruim 70 vragen.

De biertjes hebben ieder een eigen etiket: Lange Jan, Pikkebaas, Flierefluiter, Rampetamper, Lulhannes en de Heilige Fallus. Deze karakters spelen met de dopjes een rol in het Leuterspel. Initiatiefnemer Engelbregt; “Sexpack is het ideale cadeau voor de man die denkt dat hij alles al heeft. Als je het Sexpack bestelt, krijg je direct het digitale Voorspel cadeau, voor in de schoen of onder de kerstboom. En uiteraard is het spel ook te spelen voor mensen die zich niet identificeren als man.” 

Partners

Leuterspel is ontwikkeld in samenspraak met Emancipator en het Openbaar Ministerie.

Cookie instellingen