Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lopende bierkrat brengt Delftse studenten bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lopende bierkrat brengt Delftse studenten bier

24 juni 2014 om 11:01

Zomers staan garant voor barbecues met stokbrood, salades, vlees en een lekker koud biertje. Toch jammer dat je elke keer voor een biertje naar de koelkast moet lopen, maar dat kan makkelijker dankzij de ''Lopende bierkrat''.

Lopende bierkrat

Docenten van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de TU Delft gaven hun eerstejaarsstudenten de opdracht een wandelende bierkrat te ontwerpen. De ontwerpteams nemen het tegen elkaar op in de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van de opleiding op dinsdag 24 juni 2014. Het doel is eenvoudig: de snelste bierkrat wint.

Lees ook

Zo snel mogelijk het bier naar de zitbank

De afgelopen maanden hebben de 70 studententeams hard gewerkt aan het ontwerp en de bouw van hun bierkrat, waarbij het aandrijfmechanisme in of net onder de bierkrat moet zijn geconstrueerd. De lopende bierkrat moet minimaal 6 flesjes kunnen vervoeren en zo snel mogelijk naar een zitbank aan de andere kant van het parcours voorzien van allerlei obstakels lopen.

Verschillende prijscategorieën

Naast studiepunten kunnen de studenten met hun voertuig geld prijzen verdienen die gesponsord worden door het bedrijfsleven. Naast de prijs voor de beste prestatie zijn er prijzen te winnen in vier andere categorieën. De buffelprijs voor de grootste transport capaciteit, de prijs voor lichtgewicht construeren oftewel de Green Award, een prijs voor het ‘technisch best uitgevoerde ontwerp’, de zogenaamde constructeursprijs, en een prijs voor het meest innovatieve ontwerp, de Science Centre award. Een technische jury beoordeelt op basis van uiterlijk, prestaties, kosten, technische details en onderbouwing van de keuzes.

En als het lopende kratje niet werkt kan je altijd nog een koeltas in huis halen!

Cookie instellingen