Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander lanceert bieren met overtollig fruit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander lanceert nieuwe fruitbieren gebrouwen met overtollig fruit

13 april 2023 om 14:40

Lowlander uit Amsterdam lanceert de komende periode nieuwe fruitbieren die zijn gebrouwen met overtollig fruit. Het eerst bier is Lowlander Leftover Lemon & Elderflower.

Lowlander Leftover Lemon & Elderflower gelanceerd
Lowlander Beer botanicals
Lowlander Leftover Lemon and Elderflower bier

Red fruit, drink bier

Lowlander brouwt al jaren met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals, die elk hun eigen unieke smaak met zich meebrengen. Nu gaat de botanisch brouwer nog een stap verder en lanceert een roterend assortiment fruitbieren. Gebrouwen met gered fruit en botanische ingrediënten die aan een witbier basis worden toegevoegd. Dit resulteert niet alleen in heerlijk complexe nieuwe smaakcombinaties zonder onnodige toevoegingen, maar vermindert ook voedselverspilling.

Nieuw lowlander fruitbier Leftover Lemon and Elderflower We groeien allemaal op met de luxe om het hele jaar door van fruit en groenten te kunnen genieten. Maar met dit gemak komt overdaad: de helft van al het geproduceerde fruit wordt volgens de VN verspild. Als botanisch brouwer dragen we graag bij aan de opbouw van een beter voedselsysteem en kiezen dus bewust voor het gebruiken van overtollige ingrediënten. Zo kan je letterlijk proeven hoeveel smaak er zit in verse, natuurlijke ingrediënten die anders verloren zouden gaan”, legt Chief Botanical Officer Frederik Kampman uit.

Doet goed en smaakt goed

Deze eerste editie brengt Lowlander de smaak van de lente: Leftover Lemon & Elderflower is gebrouwen met vlierbloesem en overtollige citroenen die worden afgewezen door supermarkten. Een levendig en verfrissend fruitbier, met een zachte bloemige afdronk en de natuurlijke smaak van fruit, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s.

Naast het tegengaan van verspilling gaat dit bier ook de strijd aan tegen klimaatverandering, want Lowlander doneert als lid van 1% For The Planet 1% van de omzet aan Trees for All waarmee ze duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten ondersteunen voor een gezonder klimaat.

Lees ook

Lowlander Leftover Lemon & Elderflower is nu te koop bij Albert Heijn en in de Lowlander webshop vanaf €2,21 (330ml flesje). Goed om te weten: Elke release bevat een kleine batch op basis van hoeveel overtollig fruit er beschikbaar is, dus op is op. De fruitbier zomereditie is al in voorbereiding.

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om de natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren, werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen.” En zo ontstond het idee voor Lowlander.

Tegelijkertijd is Lowlander zich ervan bewust dat ze de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Als trots lid van 1% For the Planet doneert Lowlander 1% van de omzet en steunt daarmee een mooie reeks goede doelen die zich inzetten voor de natuur. Zo wordt er actief bijgedragen aan het tegengaan van klimaatverandering, het behouden van biodiversiteit en het beschermen van dieren in het wild.

Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment bestaat uit de White, I.P.A., de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Citrus Blonde, Leftover Lemon & Elderflower, Pumpkin Weizen en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment bestaat uit de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, Non-Alc I.P.A., Non-Alc Citrus Blonde, Non-Alc Cool Earth Lager, Non-Alc Tropical Ale en Non-Alc Winter I.P.A.

Daarnaast heeft Lowlander in 2022 ‘s werelds eerste natuur positieve gin lanceert. Drie botanische soda’s in de smaken Ginger & Yuzu, Blood Orange & Bergamot en Rhubarb & Lavender maken het assortiment compleet. En sinds maart 2023 verwelkomt de botanisch brouwer ook gasten in hun eigen restaurant in Amsterdam-Noord: Lowlander Botanical Bar & Restaurant is Woensdag t/m Zondag geopend voor lunch, borrel en diner. De menukaart bevat overwegend plantaardige gerechten, gecombineerd met een creatieve selectie van botanisch gebrouwen bieren, soda’s, verse theeën, 100% natuurlijke sappen en botanische cocktails.

lowlander botanical soda