Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mannelijke BOB is zelden compleet nuchter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mannelijke BOB is zelden compleet nuchter

11 maart 2010 om 14:39

Mannelijke BOBs zijn zelden helemaal nuchter als ze een avond gaat stappen. 1 op de 10 BOBs drinkt namelijk geen druppel alcohol, blijkt uit een onderzoek.

Mannelijke BOB is zelden compleet nuchter

Lees ook

Het onderzoek is uitgevoerd door Club Jugde, het officiële keurmerk voor uitgaansgelegenheden. Vrouwen houden zich beter aan de Bob-regels- van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Meer dan de helft van de vrouwelijke Bobs nuttigt geen alcohol. Gemiddeld drinken de dames 'slechts' 1,6 alcoholische consumpties als ze nog naar huis moeten rijden.

Het ministerie reageert geschokt op de uitkomsten van het onderzoek. "Wij weten dat ook de Bob soms alcohol drinkt, maar dat het in zo grote mate was is bij ons niet bekend." Het ministerie stelt dat de campagne wel degelijk aanslaat. "We zijn al sinds 1999 bezig en het gaat om bewustwording. De Bob is nu een bekend fenomeen. Wie de campagne ziet, begrijpt dat drinken niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar kan brengen. Helaas wordt het dringende advies in de praktijk niet altijd nageleefd."

Maar hoe erg is het dat de BOB een beetje drinkt op een avond? Aangezien je, volgens de wet, met twee bier op achter het stuur mag kruipen, en een biertje er gemiddeld 1,5 uur over doet om verwerkt te worden (de alcohol dan) kan het helemaal geen kwaad om 4 biertjes op een avond te drinken, mits je er langer dan 3 uur bent. Het zou dus beter zijn om te onderzoeken of er BOBs zijn die téveel hebben gedronken en toch gaan rijden. Zolang iedereen onder de 0.5 promille scoort is er geen enkel probleem.

Cookie instellingen