Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mannen willen bier, vrouwen witte wijn

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mannen willen bier, vrouwen witte wijn

10 december 2011 om 13:22

Uit de onderzoek van drinkwijzer.info blijkt dat het merendeel van de mannen nog steeds een biertje prefereert.

bierwijn
C1000 bier
C1000 bier

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 88 procent van de mannen het liefste een biertje drinkt. Op de tweede plaats staat witte wijn. Bijna driekwart tikt regelmatig de alcoholhoudende druivensap naar binnen, zo blijkt uit de Drinkwijzer 2011. Bij vrouwen zie we een compleet ander beeld, vrouwen drinken het liefst een glas witte wijn. Maar liefst vier op de vijf drinkt tijdens het uitgaan of thuis een wijntje. En 37 procent van de dames let tijdens het drinken op het aantal calorieën dat in het glas zit. Dat is waarschijnlijk ook een belangrijke reden dat de dames van champagne houden. Behalve dat deze bubbels geen vlekken veroorzaken in het dure jurkje van uw vrouw bevatten ze weinig calorieën.

Lees ook

Nederlanders blijken onvoldoende op de hoogte van de feiten rondom alcohol. Zo denkt de helft van de ondervraagden dat er in een standaardglas whisky meer alcohol zit dan in een glas wijn, bier of jenever en weet méér dan de helft niet dat één glas jenever evenveel alcohol bevat als één glas bier of wijn. Ook zijn zeven van de tien Nederlanders ervan overtuigd dat rode wijn beter is voor de gezondheid dan witte wijn. Vlak voor de sociaal drukke decembermaand, waarin meer gedronken wordt dan in andere maanden, lanceert Drinkwijzer een app die mensen bewuster moet maken van hun drinkgedrag om zo te komen tot verantwoord alcoholgebruik. Dit is de eerste drank-app in Nederland die inzicht geeft in het drinkgedrag en mensen op speelse wijze in aanraking brengt met feiten en fictie omtrent alcohol.

Cijfers

Mannen drinken vaker bier dan vrouwen: 88% om 50%.
Vrouwen drinker vaker witte wijn dan mannen: 81% om 73%.
Vrouwen drinker vaker champagne dan mannen: 62% om 49%.
Mannen drinken vaker alcohol als zij alleen thuis zijn: 58% om 42%.
Vrouwen letten vaker op het aantal calorieën dan mannen: 37% om 23%.

Wil jij enig inzicht in je eigen drink gedrag? Registreer je dan gratis op http://drinkwijzer.info/mijn_drankdagboek.php voor je eigen drankdagboek. 

Cookie instellingen