Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximaal 6 biertjes voor carnavalvierders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximaal 6 biertjes voor carnavalvierders

03 februari 2008 om 18:40

Het is carnaval en dus is het biertijd. Maar niet teveel bier, want de GGD geeft als advies: drink maximaal 6 biertjes.

Maximaal 6 biertjes voor carnavalvierders

Het advies van de GGD luidt als volgt:
"Drink als volwassene niet meer dan zes glazen per dag. Je lichaam doet er anderhalf uur over om een glas alcohol weer af te breken. Bij acht glazen duurt het dus een halve dag voordat je de ingenomen alcohol weer kwijt bent.

Behalve dronkenschap en een kater veroorzaakt alcohol ook andere gezondheidsproblemen, zoals maagpijn en overgeven. Bij overgeven loop je het gevaar dat er braaksel tijdens de (roes)slaap in je longen komt of dat je medicijnen uitbraakt, waardoor zij minder of niet werken. Daarnaast gaan alcohol en bepaalde medicijnen niet goed samen. Elk jaar raken er mensen vergiftigd door overmatig alcoholgebruik al dan niet in combinatie met medicijnen of drugs. Dat kan zelfs tot de dood leiden.

Laat iemand die door te veel drank niet aanspreekbaar is nooit alleen achter, waarschuw zo nodig deskundige hulp. En laat natuurlijk de bob of dweilbus rijden als je zelf een slok op hebt. Een koude carnaval kan onderkoeling, verkoudheid en griep veroorzaken. Half bloot in de kou op een praalwagen in de optocht staan, leidt snel tot onderkoeling en dat is niet ongevaarlijk. Hetzelfde geldt voor beschonken carnavalsgangers, die door de werking van alcohol de kou niet voelen."

Wij houden ons in ieder geval niet aan die advies . Oh ja, de laatste tip van de GGD: Zorg dat je altijd een condoom bij je hebt...

Lees ook