Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus brengt 'Cold IPA' uit op blik | Stone Cold Crazy

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus brengt 'Cold IPA' uit op blik

03 juni 2021 om 14:28

Maximus Brouwerij heeft een volgend bier op blik uitgebracht in hun 'Circus Maximus' reeks. Stone Cold Crazy is de eerst 'Cold IPA' op blik in Nederland.

Stone Cold Crazy IPA blik in ijswater
Stone Cold Crazy IPA blikje
Stone Cold IPA blik in ijs

10 jaar Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij uit Utrecht bestaat 10 jaar en viert dat extra veel nieuwe bieren, inclusief speciale IPA’s. Stone Cold Crazy IPA blikjes De Stone Cold Crazy (6,5%) is de eerste ‘Cold I.P.A.’ op blik in Nederland, een nieuwe stijl overgekomen van de Amerikaanse West-Coast met haar typische en heldere IPA’s. Door de extra koude vergisting met een lager gist en toevoeging van rijstvlokken is dit bier droog, erg crispy en heel ‘hop-forward’ en ‘Wester than West-Coast’. De hoppen Idaho 7, Simcoe en Citra hebben dankzij hun lichte body vrij spel en zorgen voor een explosie aan citrus, steenfruit, dennennaalden en tropisch fruit.

Lees ook

Circus Maximus

Stone Cold Crazy - Cold IPA verschijnt in de Circus Maximus reeks, feestelijk op een groot 44CL blik met een THT van 10 maanden. Het is 9e bier in deze reeks, waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn.