Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meer bier verkocht door Coronavirus | Corona en bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Meer bier verkocht door Coronavirus

17 maart 2020 om 15:49

Iedereen in Nederland wordt getroffen door de maatregelen rondom het Coronavirus. Bij de meeste bedrijven gaat de verkoop omlaag maar bij de bierwinkels juist omhoog.

vier soorten bier
van de Streek bier logo
Flesjes Brouwerij Pronck

Bier inslaan

Na het hamsteren van eten en wc-papier afgelopen week vliegt het bier nu bij de supermarkten en bierwinkels de deur uit. Sinds het hoge woord eruit is dat alle horeca gelegenheden dicht moeten vanwege het coronavirus, kan er geen bier meer worden gedronken in de kroeg. Bierliefhebbers gaan massaal naar de supermarkten en bierwinkels toe om toch hun favoriete biertje te kunnen blijven drinken.

Bekijk snel alle bieraanbiedingen bij Nederlandse winkels.

Ook bij online bierwinkel Beerwulf.com merken ze een flinke stijging van de online bierbestellingen. "Bij Beerwulf zien we de laatste dagen inderdaad een stijging in verkopen. Mensen lijken te luisteren naar het dringende advies van de overheid en blijven meer binnen. Het online aankopen doen lijkt een logisch gevolg daarvan.

Lees ook

Door het sluiten van de horecagelegenheden dalen de inkomsten van de brouwers. Bij Beerwulf zijn brouwers niet alleen onze zakelijke partners, het zijn vaak ook persoonlijke vrienden. We willen ze dan ook graag steunen in deze moeilijke periode. Met de Steun jouw lokale Brouwers pagina geven we een overzicht van alle acties die de brouwers de afgelopen tijd hebben opgezet. Hier kunnen uiteraard nog meer initiatieven aan worden toegevoegd."

Vol bierschap

Het bier moet toch vloeien 

De cafés zijn dicht, maar het bier moet toch vloeien! Vergelijk het met de run op coffeeshops zondagavond: mensen willen nu eenmaal hun pleziertje. Voor sommigen is hun pleziertje wc-papier en voor ons bier! Volgens distributiecentra hoeven we ons geen zorgen te maken want er is meer dan genoeg voorraad. Mocht de nood aan de man komen, dan zijn er altijd nog de leveranciers van drank aan de horeca, die nu met overschotten zitten.     

Acties door brouwerijen

Voor veel brouwerijen is het sluiten van de horeca heel vervelend, aangezien sommige brouwerijen voor een groot deel afhankelijk zijn van de horeca. Maar de brouwers zijn niet voor één gat te vangen, ze organiseren acties zodat men hun bier toch kan blijven drinken of betrokken blijft bij de brouwerij. Zo lanceerde Brouwerij Pronck bijvoorbeeld een Survival bierpakket mét wc-papier en organiseert vandeStreek Bier een online rondleiding door de brouwerij.

Survival Bierpakket met wc-rol van Brouwerij Pronck

Cookie instellingen