Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mijlpaal: Meer dan 500 Nederlandse brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Meer dan 500 Nederlandse brouwerijen

16 augustus 2017 om 15:30

De bierrevolutie in Nederland heeft geleid tot een nieuwe mijlpaal in Nederland bierland! De magische grens van 500 Nederlandse brouwerijen is overschreden. 

Bieren uit Nederland

Steeds meer brouwerijen

Telde Nederland in 2007 nog 90 brouwerijen, in augustus 2017 zijn dat er meer dan 500. Hier vallen ook zogenaamde huurbrouwerijen onder; brouwers met eigen recepten, maar zonder eigen brouwketels. Zij maken gebruik van de brouwfaciliteiten van andere bier brouwerijen. Het aantal productiebrouwerijen in Nederland is op dit moment 239. Nederlandse brouwerijen

Speciaalbier populair

Speciaalbier is populairder dan ooit in Nederland. Uit de het Nationaal Bieronderzoek 2016 bleek al dat de gemiddelde bierdrinker steeds avontuurlijker wordt. Bierliefhebbers proberen tegenwoordig steeds meer speciaalbieren (twee op de vijf bierdrinkers drinkt vaker een ander soort bier dan twee jaar geleden: Nationaal Bieronderzoek 2017).

Ook lijken consumenten lokaal, ambachtelijk gebrouwen bieren steeds meer te waarderen. De groei in veelzijdigheid van het bierassortiment maakt de Nederlandse bierdrinker enthousiast en bewuster.

Lees ook

Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland staat de teller inmiddels op 113 bierbrouwerijen. Dit aantal maakt Noord-Holland de grootste brouwprovincie van Nederland. In Zeeland en Drenthe zijn de minste brouwerijen te vinden. In Zeeland zijn 11 brouwerijen actief en in Drenthe slechts vijf. 

Ben je benieuwd naar brouwerijen bij jou in de buurt of in jouw provincie? Bezoek de pagina met alle Nederlandse brouwerijen!

Kaart met brouwerijen in Nederland