Meer drankgebruik bij een rookverbod in de horeca

Er gaat meer gedronken worden bij een algeheel rookverbod in de horeca

21 mei 2007 om 09:32
Alcohol | Onderzoek | Horeca | Regelgeving

Gasten van horecabedrijven gaan meer drinken na een algeheel rookverbod in de horeca. Dat blijkt uit onderzoek. Driekwart zegt straks meer glazen drank te nuttigen dan nu.

Het onderzoek is uitgevoerd door Club Judge, het keurmerk voor clubs in binnen- en buitenland. Die ondervroeg vijfduizend horecagasten tussen de 18 en 65 jaar, die minimaal een keer per twee weken uitgaan en van wie de helft rookt.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 13 procent van de bezoekers de horeca gaat mijden wanneer er een rookverbod van kracht is. ‘Logisch dat mensen meer gaan drinken. De meeste vrouwen hebben altijd een handtasje bij zich om hun onzekerheid te verbergen. Als het sigaretje wegvalt, moeten ze iets anders in de handen hebben’, aldus Guido Lassally van Club Judge in De Telegraaf.

De Stichting Alcoholpreventie denkt niet dat veel meer wordt gedronken in kroegen, wanneer roken niet meer is toegestaan. ‘Misschien dat de plezierrokers, die altijd iets in handen willen hebben, een biertje extra pekken. Maar de verstokte rokers drinken ook al flink, dus voor hen zal het niet gelden’, aldus Wim van Dalen, directeur van De Stichting Alcoholpreventie.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Lentebok

Wim vertelt over Grolsch Frisse Lentebok
In deze reclame van Grolsch vertelt brouwer Wim Vermeulen over de frisse Grolsch Lentebok. Het is een Lentebok met een licht hoppige en zachte smaak.

Meer reclames van Grolsch Lentebok

Laatste reacties