Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Migaloo bier van DAVO Bieren tegen de plastic soep

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Migaloo bier van DAVO Bieren tegen de plastic soep

16 oktober 2019 om 17:22

DAVO Bieren heeft een nieuw bier geïntroduceerd met een mooie missie. Samen met het roeiteam Migaloo zetten zij zich in voor een schonere oceaan.

DAVO brouwt Migaloo bier tegen de plastic soep // Foto: Isabelle Renate La Poutre
DAVO Bier
Migaloo Logo

Bier met een verhaal

Niet zomaar een bier, maar een bier met een verhaal. Dat is Migaloo, het nieuwe DAVO bier op blik. Migaloo is ontstaan in samenwerking met het gelijknamige roeiteam, bestaande uit Aidan Scherpbier en Tristan Sim, dat in 2021 de Atlantische Oceaan over zal gaan roeien. Met deze tocht willen zij aandacht vragen voor de plastic soep in de oceaan. DAVO staat volledig achter dit doel en bij elk verkocht Migaloo bier wordt de missie van Team Migaloo, namelijk de strijd tegen de plasticsoep, ondersteunt. DAVO Migaloo bier blik

Bier in blik is beter voor bier én milieu

Het Weizenbier, vernoemd naar de zeldzame witte bultrug, wordt verkocht in een 0,4 liter blik. Dit omdat blik beter is voor de kwaliteit van het bier maar ook zeker omdat het beter is voor het milieu. Blik is namelijk bijna volledig recyclebaar en efficiënter te distribueren.

Waar blik veelal wordt 'gesleeved', een soort plastic etiket krijgt, is de eerste batch van 100.000 Migaloo blikken volledig bedrukt. Dit geeft niet een milieuvriendelijker blik, het geeft ook een blik dat het leuk doet voor het oog!

Lees ook

Team Migaloo

Team Migaloo neemt in de 2021 deel aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Bij deze roeitocht leggen Aidan en Tristan zo'n 5.000 kilometer af over de Atlantische Oceaan. Om door middel van hun reis aandacht te vestigen op de enorme hoeveelheden wegwerpplastic in de oceaan, hebben ze hun deelname gekoppeld aan 'By The Ocean We Unite'. Dit is de organisatie die zicht inzet voor een schonere oceaan.

Lancering van Migaloo Weizen

Op donderdag 24 oktober aanstaande lanceren DAVO en Team Migaloo het Migaloo bier in blik. Tijdens deze lancering wordt het complete verhaal achter het Migaloo bier en de missie van het roeiteam uitgelegd. Hiernaast zal ook de 'By The Ocean We Unite' aanwezig zijn om te vertellen over de gevolgen van plastic in ons water.

DAVO Bieren bar // Foto: Isabelle Renate La Poutre
Foto: Isabelle Renate La Poutre

Verkrijgbaarheid van Migaloo bier

Het uitleveren van het Migaloo bier aan slijters, supermarkten en de Horeca in Oost-Nederland is net van start gegaan. Het doel is echter dat het bier uiteindelijk landelijk verkrijgbaar is. Dit om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren voor een schonere oceaan.

Cookie instellingen