Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Regeerakkoord: Minder alcohol reclames en rookvrije horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minder alcohol reclames en rookvrije horeca

06 februari 2007 om 17:35

In het concept regeerakkoord staat onder andere dat alcoholreclames na 21:00 verboden worden en het rookvrij maken van de horeca zal ook worden doorgezet.

Regeerakkoord: Minder alcohol reclames en rookvrije horeca

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) is blij met het voornemen van het nieuwe kabinet om alcoholreclame op radio en tv voor 21.00 uur te verbieden. Ze spreekt van een historische stap. Volgens directeur Wim van Dalen van STAP erkent het kabinet dat alcoholreclame bijdraagt aan het drankprobleem onder jongeren. "žWe rekenen op termijn op een totaalverbod voor dit soort spotjes via tv, radio, internet en in de bioscoop".

STAP meldt dat vorig jaar op televisie bijna 15.000 reclamespots voor alcohol zijn uitgezonden (13.000 in 2004 en ruim 15.000 in 2005). Gemiddeld per dag ging het in 2006 om veertig spotjes. Bijna de helft (46,6 procent) wordt via tv uitgezonden voor 21.00 uur.

Koninklijk Horeca Nederland is blij dat het kabinet in samenspraak met de branche verder wil werken aan een rookvrije horeca. Dat heeft woordvoerder Anthony van der Klis dinsdag gezegd.

In het conceptregeerakkoord staat dat er in de volgende kabinetsperiode toegewerkt wordt naar een rookvrije horeca. Antirookorganisatie Clean Air Nederland (CAN) is blij met dit streven maar voorzitter Willem van den Oetelaar noemt het ,,een gemiste kans'' dat de drie beoogde coalitiepartners geen datum hebben afgesproken.

Cookie instellingen