Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minister Klink wil happy hour afschaffen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minister Klink wil happy hour afschaffen

22 maart 2007 om 10:04

Om het drankgebruik onder jongeren te verminderen, wil CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid dat cafes hun happy hours schrappen. Klink, die kort na zijn aantreden al aankondigde zo snel mogelijk een rookverbod te willen in de horeca, gaat zo snel mogelijk met de horeca en de gemeenten overleggen over maatregelen.

Minister Klink wil happy hour afschaffen

Uit vandaag te verschijnen onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf kroegen acties organiseren om publiek te trekken: bier voor de halve prijs of drinken wat je kunt voor 10 euro. De acties trekken veel jongeren, ook 14- en 15-jarigen, blijkt uit het onderzoek.

Klinks voorganger op Volksgezondheid, Hans Hoogervorst (VVD), kwam in januari van dit jaar met het idee om de leeftijdsgrens voor het kopen van bier, wijn en zoete mixdrankjes te verhogen van 16 naar 18 jaar.

De horeca zelf is tegen overheidsbemoeienis, maar in 2005 stelde Koninklijke Horeca Nederland dat het afgelopen moet zijn met de happy hours die vooral drankmisbruik uitlokken en daarnaast alleen op korte termijn winst opleveren voor ondernemers.

Klink laat zijn juristen onderzoeken of de acties kunnen worden aangepakt op basis van anti-kartelwetgeving, dat prijsafspraken verbiedt.

Bron: www.Trouw.nl

Cookie instellingen