Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra maakt een doorstart met De Monnik Dranken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra maakt een doorstart met De Monnik Dranken

30 juli 2016 om 09:56

Slijterij Mitra maakt definitief een doorstart. Mitra is overgenomen door drankengroothandel De Monnik Dranken en ondernemers met een Mitra-winkel.

De monnik

De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat al bijna 100 jaar actief is in de drankenwereld. Als importeur, groothandel en merkenbouwer is het bedrijf al jaren een gerenommeerde en betrouwbare partner. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen. Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monnik Dranken als distributeur en de opgedane ervaringen over en weer zorgen voor een gezamenlijke toekomst en de redding van Mitra.

Hans Olde Monnikhof, directeur De Monnik Dranken: ”De doorstart zorgt ervoor dat Mitra, sinds 1974 actief en een grote speler in de drankenwereld, niet uit de markt verdwijnt. De ondernemers hebben een zware tijd achter de rug, maar gelukkig kunnen we met elkaar weer vooruit kijken”.

mitra slijterij

Lees ook

Mitra blijft zelfstandig

De Mitra-winkels blijven zelfstandig en worden geen onderdeel van De Monnik. Dat bedrijf uit Oldenzaal intensiveert wel zijn samenwerking als toeleverancier met de ongeveer 120 ondernemers en de circa 145 betrokken winkels.

Mitra in juni failliet

Mitra werd eind juni failliet verklaard. Dat betekende het einde voor de 24 eigen winkels van het bedrijf, die nu ook geen deel uitmaken van de doorstart. De ondergang van Mitra trok ook moederbedrijf Dirkzwager mee. Diverse onderdelen van dat bedrijf, zoals distillerderij Cooymans en Beerenburg-maker Weduwe Joustra, konden afgelopen tijd al een doorstart melden.

Mitra, dat staat voor 'Minder Trammelant', zat al langer in zwaar weer. De afgelopen jaren onderging het bedrijf flinke reorganisaties. Daarbij werden winkels gesloten of omgebouwd tot franchisevestigingen.

Jenever Floryn
Het faillissement van Mitra betekent ook het einde van de Schiedamse distilleerderij Dirkzwager, onder meer bekend van jenevermerk Floryn. Dirkzwager was het moederbedrijf van Mitra. De kans op een complete doorstart van de stokerijen en de groothandelsactiviteiten zou nihil zijn, omdat er te weinig interesse is in de markt.

Cookie instellingen