Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mogelijk glasstukjes in bier van Stella Artois

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mogelijk glasstukjes in bier van Stella Artois

03 april 2018 om 11:30

De grootste brouwerij ter wereld AB InBev roept bierflesjes terug van haar merk Stella Artois. Dit omdat er mogelijk glasstukjes in de bierflesjes kunnen zitten. Het bier wordt in Nederland onder meer verkocht bij Jumbo en horecagelegenheden.

Stella Artois sixpack
Stella Artois
Stella Pils

Afwijking in bierflesjes van Stella Artois

De bierflesjes van Stella Artois worden door een externe glasproducent gemaakt. In deze flesjes zijn afwijkingen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen en wellicht in het bier kunnen komen. Het grootste aantal flesjes Stella Artois kwam terecht in de Verenigde Staten, maar ook een deel in Nederland en België.

De groene bierflesjes

Stella Artois bierflesjes terugroepactieHet bier dat in Nederland onder deze terugroeping valt zijn groene Stella Artois flesjes, met een specifieke houdbaarheidsdatum. De codes kunnen worden teruggevonden op het zwarte label van de groene Stella Artois flesjes van 33 centiliter. In Nederland worden deze flesjes verkocht bij Jumbo en een zeer beperkt aantal cafés en restaurants die groene flesjes serveren.

In België is het probleem minder groot dan in andere landen. Dit komt omdat Stella Artois daar meestal in bruine flessen wordt verkocht, en het probleem bij deze flessen niet aanwezig is. De groene flesjes worden wel verkocht bij supermarktketen Delhaize en in enkele cafés en restaurants.

Brouwerij AB InBev meldt: "De veiligheid van onze consumenten is onze topprioriteit. We roepen uit voorzorg het zeer beperkt aantal potentieel betrokken groene Stella Artois flesjes terug," zegt Jean Jacques Velkeniers, AB InBev president West-Europa. "Ons team van technische experts heeft er samen met de externe glasleverancier heel hard aan gewerkt om de verpakkingsfout aan te pakken." 

Lees ook

Controle op mogelijke glasstukjes

Om er achter te komen of het gaat om de flesjes die jij in huis hebt gehaald, kun je de labels checken op de website van brouwerij AB InBev.