Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mout Bierfestival - Wintereditie 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mout Bierfestival - Wintereditie 2019

09 januari 2019 om 09:30

De wintereditie van het Mout Bierfestival staat voor de deur! Je wordt op reis genomen door biersommelier Arvid Bergström en proeft diverse speciaalbieren met bijpassende gerechten.

Mout Bierfestival

Mout Bierfestival 2019

Goed nieuws voor bierbeminnend Arnhem. Het Mout Bierfestival strijkt neer in de Eusebiuskerk en neemt ruim 20 brouwerijen mee naar haar tweede wintereditie. 

Daar waar Mout vier jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft de Arnhemse Eusebiuskerk momenteel patent op de wintereditie. Dat is niet verrassend, want na een succesvolle lancering begin 2018 is de vraag naar een herhaalbezoek groot.

Het concept van Mout blijft nagenoeg ongewijzigd; een totaalbeleving waar kwaliteitbier centraal staat. Waar de microbrouwer een podium krijgt, is er ook voor de minder doorgewinterde bierkenner voldoende herkenbaars te vinden en te proeven. Het twintigtal brouwers wordt aangevuld met een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues. Nieuw is het avondprogramma, waar DJ’s in plaats van bandjes geprogrammeerd worden en er gedanst mag worden.

Lees ook

Bierglazen proeverij

Proeverij

Biersommelier ArvidEen andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, welke wordt begeleid door internationaal biersommelier Arvid Bergström.

Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade, oliebollen en meer) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheiddrinker’ een slag naar verdieping maken, aldus de organisatie: "Met Mout willen we de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben. We zijn erg blij met Arvid, die een proeverijprogramma gaat opzetten waar iedereen met plezier aan zal deelnemen."

Zoals altijd wordt er ook op het gebied van eten en vermaak aandacht besteed met foodtrucks en een spelletjeshoek. Tickets voor het bierfestijn kosten €8,50 inclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via de Mout website.